Då tog Alexander Isak vara på chansen – och blev poängräddare mot Barcelona.

– Mitt största mål i karriären, säger den svenske anfallaren till Aftonbladet.

Alexander Isak hade inte startat en match i den spanska ligafotbollen sedan den 30 oktober, hemma mot Levante.

Mot serieledande Barcelona var det äntligen dags igen för den svenske landslagsanfallaren – något som visade sig vara rätt beslut av tränaren Imanol Alguacil.

Svensken var inte bara högst delaktig i Real Sociedads anfallsspel – han blev dessutom målskytt och poängräddare när han i den andra halvleken tryckte in sitt tredje mål för säsongen.

– Klart det blir en boost för en själv och för självförtroendet när man får göra mål. Det är viktigt. Att sedan göra det i ett sådant här toppmöte har ju också sina pluspoäng. Det kändes otroligt bra, säger Isak till Aftonbladet.

"Otrolig känsla"

– Det var en otrolig känsla att få göra mål mot Barcelona liksom. Det blir ju mitt största mål i karriären om man ser det så.

Det var i den 62:a minuten som Barcelonas målvakt Marc-Andre Ter Stegen kände sig tvungen att gå ut på Nacho Monreals låga inspel. Returen hamnade precis framför Isaks fötter och anfallaren gjorde inga misstag när han säkert placerade bollen i nät.

Hemmalaget hade dessförinnan tappat sin ledning efter att Mikel Oyarzabal gjort 1–0 på straff.

Barcelona kom tillbaka efter att förre Real Sociedad-spelaren Antoine Griezmann kvitterat mot sin gamla klubb – och i början av den andra halvleken serverade sedan Lionel Messi anfallskollegan Luis Suarez som slog in 2–1 i öppet mål.

Fick stående ovationer

Efter att Alexander Isak ordnat en välförtjänt kvittering till 2–2 för de blåvitrandiga blev svensken utbytt till stående ovationer från hemmapubliken på Estadio Anoeta i San Sebastián.

– Det var självklart jättekul att spela från start. Jag har ändå varit på bänken i många matcher nu, så att få starta i dag betydde mycket. Det här är ju en match man verkligen vill spela. En av de roligaste matcherna. Så absolut viktigt för självförtroende, säger Isak.

Barcelona är alltjämt serieledare i La Liga – men bara en poäng före Real Madrid som har en match mindre spelad.

Den meriterande poängen till trots tappade Real Sociedad fjärdeplatsen till Atlético Madrid som senare på kvällen besegrade Osasuna med 2–0.