Begravning för Arne Hegerfors i Engelbrektskyrkan

Publicerad 2024-02-27

Familj, släkt och vänner tog farväl av Arne Hegerfors under tisdagen.

Begravningsceremonin ägde rum i Engelbrektskyrkan på Östermalm i Stockholm.

Tv-profilen dog vid 81 års ålder den 29 januari tidigare i år.

Arne Hegerfors förs till sista vilan.

De sörjande samlades för att ta farväl av Arne Hegerfors i kyrkan.

– Det är så mycket kärlek och det har skrivits så mycket fint. Jag vill tacka för allt. Han lämnar ett sådant eftermäle, säger Arnes fru Kerstin Hegerfors som anlände ihop med sonen Björn.

Bland gästerna finns många profiler på tv- och sportvärlden. Däribland Bosse Hansson, Mats Nyström, Agne Jälevik, Ulf Elving och Katarina Hultling.

– Han var så härlig att vara med. Han var lättsam, välkomnande och samtidigt så skicklig. Han blev som en lärare i programlederi när jag kom, säger Hultling som träffade Arne på TV-sporten 1985.

Hyllningen: ”Idrottarna hade största respekt”

– Jag är så glad över att se det här så mäktiga eftermälet. Det vittnar om att Arne inte bara var en känd person, han var en erkänd person i de breda folklagen. Idrottarna i Arnes sporter (främst fotboll och ishockey) hade största respekt för Arne. För de visste att Arne visste vad han talade om. Han var skräddarsydd för sitt yrke, säger programledaren Fredrik Belfrage.

Under flera decennier var Arne Hegerfors från Göteborg en av de mest älskade tv-personligheterna hos främst SVT, Canal+ och Sveriges Radio.

Arne Hegerfors fru Kerstin tillsammans med sonen Björn.

– En varmhjärtad, humoristisk person som verkligen var Göteborgare. Jag gillar Arne skarpt och vi har jobbat mycket genom åren. Det betyder lite extra att vara här i dag, säger tidigare storspelaren och kollegan Ralf Edström.

Från 1969 till 1997 jobbade han som kommentator, programledare och reporter på SVT, för att sedan jobba på Canal+ fram till pensionen 2012.

Vännen: ”Skönt för honom”

Radarpartnern Anders ”Ankan” Parmström om vännen:

– Jag tror att det är skönt för honom att han är där han är nu. Han mådde inget bra på slutet. De sista fem åren pratade vi ofta i telefon. Men de var alltid tre personer: Jag, Kerstin och Arne. Han hade inte riktigt koll på tid och rum då, men det gick ju bra. Jag hoppas verkligen han har det fint. En fantastisk människa, säger han.

På senare år plågades Arne Hegerfors av svåra sjukdomar som stroke, hjärtinfarkt och cancer.

I slutet av förra året vårdades han på sjukhus i tre veckor för covid-19 och hjärtsvikt.

I samband med det hittade läkarna långt framskriden cancer som inte gick att bota.

Efter det fick han palliativ vård hemma i lägenheten i centrala Stockholm.

Den närmaste familjen var på plats när Arne Hegerfors rofyllt tog sina sista andetag.

Följ ämnen i artikeln