Östersjön för finsmakare

Östersjön för finsmakare

Publicerad 2011-10-25

Fartygen i Medelhavet och Karibien satsar på ett jätteutbud av olika restauranger eller tjusiga italienska sjurättersmenyer. Men det går att finäta även hemma på Östersjön.

Eller vad sägs om en kräftcheesecake på svartbrödsbotten medan fartyget sakta glider ut genom Stockholms skärgård. Eller en svampfylld älgpastrami med basilikasås och sangokrasse när solen går ner i Ålands hav.

– Det är under hösten det smäller! Vilt, svamp bär och skaldjur. Allt det gottaste finns just nu, säger kocken Mattias Eriksson som har varit med och tagit fram Silja Lines sjurätters Menu Signature.

Silja Line serverar mat helt i nivå med de mest ambitiösa Medelhavsrederiernas matkreationer.

– Vi får maten från båda sidor Öster sjön, från norr till söder. Ren och sik från norra Finland och havskräftor från Sveriges västkust, säger Mattias Eriksson.

På Silja Lines lyxmeny hittar du reninnanlår, trumpetsvampravioli, havskräftsknyte och pocherad rödtunga. Birka Cruises lockar med röding och lingonmoussebakelser och Viking Cinderella kör som vanligt sin stora skaldjurstallrik med hummer, kräftor, musslor, rökta räkor ... Ja, ni fattar, det är just nu godare än någonsin att kryssa.

Följ ämnen i artikeln