Sjöstedts gliring till Löfven: ”Ta till vänster”

Vänsterledaren la upp sitt svar till statsministern på Twitter

Uppdaterad 2019-08-22 | Publicerad 2019-08-19

Den som promenerar längs Sjöstedtallén i värmländska Björneborg gör klokt i att svänga vänster.

Det är i alla fall Vänsterledaren Jonas Sjöstedts råd till statsminister Stefan Löfven i ett kaxigt sms.

Stefan Löfven befann sig på söndagen i Björneborg strax utanför Kristinehamn för att sommartala. Vid sidan av att presentera ett förslag för att minska klyftorna mellan landets kommuner hann statsministern också med en avstickare till Sjöstedtallén. Det är en oansenlig grusväg som ligger alldeles intill folkparken, där Löfven höll sitt anförande.

Rådet: ”Ta till vänster”

Vägens namn fick Löfven att dra på smilbanden – och hala fram mobilen för att ta en bild. Aftonbladets fotograf Pontus Orre lyckades föreviga statsministern när han plåtade skylten.

– Jag ska skicka den i sms till Sjöstedt, sa Löfven efteråt.

S-ledaren höll sitt ord – och det dröjde inte länge förrän han fick svar av Jonas Sjöstedt.

”Tack Stefan. Där ska du ta till vänster – så hamnar du rätt”, skriver Sjöstedt i ett mess, som han publicerat på Twitter.

Hotar med misstroende

Vänsterledarens gliring hyllas av hans partivänner på sociala medier.

”Det handlar om att visa (V)ägen”, skriver en person som (S)annolikt inspirerats av ett klassiskt kvällstidningsgrepp när det gäller rapportering om Socialdemokraternas göranden och låtanden.

Men Liberalernas förre partiledare Jan Björklund intar en annan position.

”Återvändsgränd. Fortsätt framåt i stället”, twittrar han.

Det finns dock en allvarsam botten i den lättsamma korrespondensen mellan partitopparna. När Sjöstedt i början av året släppte fram Löfven som statsminister så gjordes det med ett ”misstroendelöfte”.

– Om regeringen lägger fram förslag om marknadshyror eller inskränkningar i arbetsrätt kommer Vänsterpartiet rösta för ett misstroende mot Stefan Löfven, sa V-ledaren.

ANNONS