Blyad bensin, DDT och freoner blir nästa förslag från Ebba Busch

Ebba Busch kan sammanfatta sin filosofi som avslutning på konferensen. Hon kan berätta om sina framgångar för att försvåra för vindkraft och underlätta för fossila bränslen.

Kristdemokraterna vill riva upp EU:s epokgörande avtal om att förbjuda förbränningsmotorer för att rädda klimatet. Förbudet gäller från 2035.

Ella Kardemark, kommunalråd i Halmstad och kandidat till EU-parlamentet, motiverar KD:s politik i Svenska Dagbladet:

”Jag tycker inte att det ska finnas ett förbud mot en viss teknik.”

Hon vill uppenbarligen visa sig intellektuellt flexibel och säger också:

”Man måste vara beredd att ompröva beslut.”


Visst finns det många beslut att ompröva! Jag kan erbjuda KD ett smörgåsbord av beslut som partiet kan riva upp:


Förr tankade vi bilarna med blyad bensin. Blyad bensin var effektiv för att höja förbränningsmotorernas effektivitet. Den amerikanska bilindustrin försäkrade att det var helt nödvändigt och fullständigt harmlöst. Sedan kom det fram att bensinen orsakade skador på foster, djur, nervsystem och så vidare.

Blyad bensin är förbjuden i Sverige sedan 1995 vilket skamligt nog var två år senare än USA. Blyad bensin är förbjuden i hela EU sedan 2000. 2021 var den blyade bensinen globalt utrotad, rapporterade Teknikens Värld. Sista landet att förbjuda blyad bensin Algeriet. Afghanistan, Myanmar och Nordkorea var de näst sist.

Här har KD mycket att göra. Sammankalla en internationell konferens och kräv blyet åter. Ella Kardemark bör vara huvudtalare och föreläsa på temat ”jag tycker inte att det ska finnas förbud mot en viss teknik”.


Mästerdiplomaten och den strategiska tänkaren Ebba Busch bör flyga till Pyongyang och Kabul för att övertyga de nordkoreanska och afghanska regeringarna att riva upp sina beslut.

Tillsammans kan De Blyades Trio ge världen glädjebeskedet om de extra effektiva blymotorernas återkomst och samtidigt ge det politiskt korrekt liberalbögiga Kalifornien en känga. Det var där de avgasrenande katalysatorerna introducerades i stor skala. De tål inte blyad bensin, ha ha!


Freon är förbjudet i Sverige sedan mitten av 1990-talet. Forskare säger att freonet som användes i kylskåp, sprayflaskor och så vidare förstörde ozonlagret uppe i skyn och ökade den dödliga UV-strålningen och skyndade på den globala uppvärmningen. En internationell överenskommelse förbjöd freoner från 2010.

Ebba Busch och Ella Kardemark bör ställa frågan: Har någon någonsin sett det där ozonlagret forskarna talar om? Tänkte väl det! Ingen människa har sett ozonlagret! Ändå tvingar oss politiskt korrekta forskare oss att avstå från freoner som är otroligt effektiva för kylskåpen!

KD bör utlysa ett internationellt möte med Ella Kardemark som huvudtalare på temat:

”Jag tycker inte att det ska finnas ett förbud mot en viss teknik.”


Insektsmedlet DDT är förbjudet sedan 1970-talet. DDT var synnerligen effektivt för att bekämpa malaria, tyfus och andra insektsburna sjukdomar, en global dundersuccé sedan 1940-talet.

Den schweiziske forskaren Paul Müller som upptäckte DDT:s undergörande egenskaper belönades med Nobelpriset 1948.

Problemet, insåg världen ett par decennier senare, var att giftet inte bara dödade insekter utan också människor och natur.


Ebba Busch och Ella Kardemark, som är intellektuellt flexibel, kan inte nog betona att man måste vara ”beredd att ompröva beslut”.

Sammankalla en konferens! Självklart ska Ella Kardemark vara huvudtalare med sitt nu berömda anförande ”jag tycker inte att det ska finnas förbud…”

Ebba Busch kan sammanfatta sin filosofi som avslutning på konferensen. Hon kan berätta om sina framgångar för att försvåra för vindkraft och underlätta för fossila bränslen.

Hennes slutord, ”jag gör vad som helst om jag kan få några röster och rädda mig kvar i riksdagen, framtiden får andra ta hand om”, kommer att hamna i historieböckerna bredvid Churchills och Kennedys tal. Om KD får bestämma.

Stormande applåder! från nordkoreanerna och talibanerna.

Följ ämnen i artikeln