Mirai, 20, hittade mystiska väskan med 84 000 kronor

Uppdaterad 2018-04-17 | Publicerad 2018-04-16

En mystisk väska som innehöll 84 000 kronor hittades under söndagen obevakad vid Linköpings resecentrum. 20-åriga Mirai Korkis fick väskan av en främmande kvinna och ringde genast polisen – något som hon sedan hyllats för.

– Jag är jätteglad att pengarna kom till rätta, säger hon nu till Aftonbladet.

Under söndagen hittades en obevakad väska vid stationen i Linköping. Innehållet visade sig vara 84 000 kronor.

”Stor respekt och bevis på stark karaktär till er som i går hittade en kvarglömd väska på resecentrum i Linköping med cirka 84 000 kronor i och lämnade in den till polisen. Föredömligt”, skrev polisen under måndagen på Facebook.

Nu berättar kvinnan som lämnade in väskan om den märkliga händelsen för Aftonbladet.

Hon heter Mirai Korkis, 20, och var på jobbet.

– Det var en väska som låg på golvet och en kvinna gav den till mig utan att själv ha öppnat den, säger Mirai och fortsätter:

– Jag hittade massa pengar i väskan, men räknade dem inte.

”Skillnad på ditt och mitt”

Hon berättar att hon öppnade väskan för att leta efter ett id-kort så att hon kanske skulle kunna få tag på väskans ägare. Men trots att hon hittade en legitimation lyckades hon inte få tag på personen.

Därför ringde hon helt enkelt till polisen och bad dem komma och hämta väskan. När polisen kom så fick hennes chef och ägaren av caféet där hon arbetar ta emot polisen, berättar hon.

– Jag tänkte att det kanske var någon som verkligen behövde pengarna, säger hon och fortsätter:

– Tänk om det var jag som hade tappat pengarna. Man måste veta skillnaden på vad som är ditt och mitt.

Det visade sig sedan att väskan dessutom tillhörde en välgörenhetsorganisation, något som fick Mirai att känna sig extra nöjd med sin handling.