Barnen föddes med Downs syndrom – har blivit bästa vänner

Publicerad 2018-05-30

Clara och Cutler föddes båda med Downs syndrom. Sedan dagen deras mammor sammanförde dem har de varit oskiljaktiga.

– Vi vet att de kommer att bli ett bra stöd för varandra när de växer upp. Det gör mig lycklig i hjärtat, säger Cutlers mamma Amy Sanders, 43, till Daily Mail.

Clara och Cutler har båda Downs syndrom. Tvååringarna är oskiljaktiga sedan Claras mamma Lana Beaton, 39, och Cutlers mamma Amy Sanders, 43, började arrangera lekträffar när barnen bara var några månader gamla.

– Första gången de sågs la vi dem bredvid varandra och de började att röra vid varann, man kunde se att det fanns ett band mellan varandra, säger Lana Beaton till Daily Mail.

Mammorna själva har växt upp i samma område i North Dakota i USA och har gått i samma skola men det var inte förrän de båda fick barn med Downs syndrom som de fann varandra. De fick kontakt med varandra genom en gemensam vän – och nu är även deras vänskap ovärderlig.

– Lana är så lugn och säker och har blivit ett sådant starkt stöd för mig, säger Amy Sanders.

Så nu tillbringar barnen minst två dagar i veckan med varandra och går också på träning tillsammans för att utveckla språket och motoriken.

Enligt mammorna har Clara en positivt inflytande på Cutler som är blyg. Hon är den enda som kan få honom ur hans skal.

– Alla blir tagna av deras vänskap och blir glada av dem, säger Lana Beaton.

Mammorna är säkra på att barnen kommer att hålla ihop vuxen ålder.

– Jag tror att Cutler har en fantastisk allierad i Clara och vi vet att de kommer att bli ett bra stöd för varandra när de växer upp. Det gör mig lycklig i hjärtat, säger Amy Sanders.

Mammorna har en blogg och en Facebooksida vid namn Clara & Cutler där de delar med sig av barnens vardag. De hoppas att de kan inspirera andra föräldrar som har barn med Downs syndrom.

– Barnen utgör ett fantastiskt bra team. Vi är väldigt lyckligt lottade som har dem i vårt liv.

Följ ämnen i artikeln