Hittade nalle på vägen – tiotusentals försöker hitta ägaren

Uppdaterad 2018-03-01 | Publicerad 2018-02-28

Emma Henäng stannade mitt på landsvägen och hittade en ensam gosenalle i snödrivan.

Tiotusentals svenskar engagerar sig nu för att hitta ägaren.

– Det hade jag inte väntat mig, säger Emma Henäng.

Det var för ett par veckor sedan som Emma Henäng från Stockholm satt i bilen med familjen på väg till fjällen.

I höjd med Sala blev Emmas fyraåriga son kissnödig. Intill parkeringsfickan där familjen stannade låg en liten gosedjurshund ensam i en snöhög.

– Min son älskar Paw Patrol, det är en figur där ifrån, så han tog med sig den in och sa att han ville behålla den. Men då sa vi att vi skulle dela den på Facebook i stället och se om vi kunde hitta ägaren och att han var tvungen att lämna ifrån sig den om vi gjorde det, säger Emma Henäng.

Emmas efterlysning har i skrivande stund delats över 16 000 gånger, över hela landet.

– Det var lite oväntat, det trodde jag inte, säger Emma Henäng.

Emma Henäng

Trots den enorma spridningen har ägaren ännu inte hittats.

Nallen har en liten lapp där ett namn står. Den rättmätiga ägaren kommer att återfå hunden om den kan uppge vad som står på lappen.

– Jag har fått ett svar från en person som frågade om det stod ett visst namn på lappen, men det var fel, säger Emma Henäng.

Nallen har det bra och sover i sonens säng.

Gosedjuret är tills vidare väl omhändertaget av Emmas son, som får behålla hunden om ägaren inte skulle hittas. Emma hoppas dock att han inte ska bli alltför besviken om han måste lämna ifrån sig nallen.

– Jag har förklarat innebörden av hittelön för honom. Så jag tänker att om han lämnar den till den personen som den hör till, så får jag nog ge honom en likadan i alla fall, säger Emma Henäng.