Cancersjuk lärare räddades av kolleger

avBabs Drougge

GODA NYHETER

Cancersjuke läraren Robert Goodman riskerade att tvingas avbryta cellgiftsbehandlingen som skulle bli hans räddning – sjukdagarna räckte inte till.

När 60 lärare från andra skolor fick höra talas om situationen gjorde de en insats.

– Kärleken är smittsam, skriver Robert Goodman på Facebook.

Cellgiftsbehandlingarna tog hårt på historieläraren Robert Goodman, 56, från Palm Beach i Florida. Under vårterminen använde han upp nästan alla sina sjukdagar för att stävja sin tjocktarmscancer.

Inför höstterminen var han därför tvungen att börja schemalägga sjukhusbesöken runt sina lektioner, men insåg snart att det skulle bli svårt. Robert orkade knappt ta sig ur sängen om morgnarna och förstod inte hur han skulle orka med att undervisa mellan de påfrestande behandlingarna.

Foto: Robert Goodman/Facebook
Tack vare okända kolleger kan läraren slutföra sin behandling.

Förtvivlad gick han ut med en vädjan på Facebook, där han förklarade sin situation.

Jag har redan använt 38 sjukdagar i år, vilket var allt jag hade kvar, då jag var sjuk för några år sedan och använde två veckors sjukdagar. Om jag bara hade 20 sjukdagar till så skulle jag kunna kämpa genom cellgifterna i tolv veckor, vilket borde vara tillräckligt för att jag ska kunna slutföra behandlingen”, skrev han på Facebook.

Fick andras sjukdagar

Inlägget skulle visa sig bli hans räddning. Efter bara fyra dagar hade 60 lärare och anställda på skolor över hela Florida donerat sina egna sjukdagar till sin sjuke kollega.

Jag vill tacka er alla för att ha stöttat mig genom att donera sjukdagar och skriva uppmuntrande ord. Det är det yttersta beviset för att kärleken är smittsam”, skriver den tacksamma läraren från sin sjukhusbädd.

Var snäll – allt blir bättre! 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

Cancer