Märtha Louise och Ari Behn skiljer sig

Uppdaterad 2016-08-06 | Publicerad 2016-08-05

Den norska prinsessan Märtha Louise och författaren Ari Behn skiljer sig.

Paret har varit gifta i 14 år och har tre barn tillsammans.

– Vi har, som så många andra, vuxit ifrån varandra. Vi har prövat allt under en lång tid, säger Märtha Louise i ett pressmeddelande.

Den 24 maj 2002 gifte sig prinsessan Märtha Louise med författaren Ari Behn i Trondheim.

I dag kom beskedet att paret går skilda vägar.

– Livet går inte alltid som på räls. Det har både jag och Ari erfarit, säger Märtha Louise i ett pressmeddelande.

– Vi har, som så många andra, vuxit ifrån varandra så till den grad att vi inte längre kan mötas som förut. Det är fruktansvärt att uppleva att det inte finns något mer vi kan göra. Vi har prövat allt under en lång tid.

Kungaparet: ”Smärtsamt och sorgligt”

Paret kommer att ha delad vårdnad av döttrarna Maud, 13, Leah, 11, och Emma, 6, skriver det norska kungahuset i pressmeddelandet.

– Vi har skuldkänslor för att vi inte längre kan vara den trygga hamn som våra barn förtjänar. Men vi hoppas och tror att vi kommer att kunna fortsätta vara vänner i framtiden, säger Märtha Louise.

Det norska kungaparet – kung Harald V och drottning Sonja – kommenterar uppbrottet så här:

– Det är smärtsamt och sorgligt även för oss som står runt omkring. Vi tycker om Ari, och är tacksamma för allt som vi som familj fått uppleva tillsammans. Vi vill ha en fortsatt god relation med Ari, säger de.

”Kommer aldrig bli en harmonisk familjefar”

Märtha Louises och Ari Behns relation har omgärdats av rykten om kriser. Behn har bland annat beskrivit sig själv som ”så gott som omöjlig att leva med”.

– Jag kommer aldrig att bli en harmonisk familjefar. Jag är för instabil, sa Behn till VG Helg år 2012.

Mamma på Facebook

På Facebook skriver hans mamma Marianne Behn att sista ordet inte är sagt än:

”Det känns tråkigt och overkligt - att Märtha och Ari inte längre går intill varandra. De har haft många vackra år tillsammans och vi har som den närmaste familjen delat många fina upplevelser med dem. Märtha som jag är väldigt förtjust i - kommer alltid att vara en del av våra liv. I dag tänker jag på det som jag ofta säger till mina klienter i liknande situationer. Sista kapitlet är ännu inte skrivet i den här boken.”