Våldsamma protester i Iran

Publicerad 2015-05-08

Våldsamma protester rasar i den kurdiska staden Mahabad i Iran sedan en kvinna hoppade från fjärde våningen mot sin död för att slippa bli våldtagen av en arméofficer, skriver Daily Mirror.

Demonstranterna har satt hotellet i brand.

Polisen har använt tårgas i ett försök att få kontroll över situationen.

Följ ämnen
Iran

Hundratals kurdiska demonstranter samlades under gårdagen utanför hotellet Tara i den kurdiska staden Mahabad i nordöstra delen av Iran. Demonstranterna menar att en 25-årig kvinna har hoppat från fjärde våningen mot sin död för att slippa bli våldtagen av en arméofficer – från den iranska militära underrättelsetjänsten, skriver Daily Mirror.

Hotellet har satts i brand och polisen har använt tårgas i ett försök att få kontroll över situationen. Men utan framgång.

Enligt Daily Mirror pågick de våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter fortfarande sent i går kväll. Flera demonstranter har skadats, skriver ANF News.

Borgmästare vädjar

Stadens borgmästare vädjade till protesterna:

– Vi måste vänta tills förundersökningen är klar för att kunna veta vad som ligger bakom kvinnans död, säger Jaafar Katani, borgmästare i Mahabad, till Rudaw, enligt Daily Mirror.

Demonstranterna håller delvis hotellets ägare ansvarig för den misstänkta våldtäkten. ANF News uppger att han ska ha tagits in till förhör av polis.

Följ ämnen i artikeln