10-åring ringde polisen – klarade inte läxan

Publicerad 2018-09-30

Den tioårige pojken kämpade förgäves med läxan och kände sig nödgad att ringa polisen.

Till pojkens glädje fanns hjälp att få i andra änden, skriver ABC News.

”Hej, det här är ingen nödsituation, men jag är tio år gammal och jag håller på med min matteläxa just nu och jag kan inte klura ut vad 71 delat på 3 052 blir”.

Så inleddes samtalet från den förtvivlade tioåringen i Colorado i USA, skriver ABC News.

Att pojken hade svårt att räkna ut talet var föga förvånande – inte minst med tanke på att han fått täljaren och nämnaren om bakfoten.

Fick hjälp av larmoperatören

Det lyckades emellertid larmoperatören reda ut. Med hjälp av en miniräknare kunde han meddela svaret till den nödställde tioåringen: 42,9.

– Folk ser på SOS-numret som ett uppsamlingsnummer för ”jag behöver hjälp med något, men jag vet inte vem jag ska ringa”, säger det hjälpsamme operatören Chris Clow till ABC.

Polisen delade med sig av det gulliga samtalet på sociala medier, men passade också på att påminna om att larmnumret enbart är avsett för nödsituationer.

Observera att polisen inte är ansvarig för felaktiga läxsvar. Om du eller ditt barn upplever att ni behöver polisassistans med en inlämningsuppgift, vänligen kontakta skolpolisen under skoltid”, skriver Fort Collins Police Department på Facebook.

Följ ämnen i artikeln