Rojalister rasar mot sexbok om drottningen

Publicerad 2018-06-30

Under fredagen släpptes en bok som avslöjar detaljer om drottning Elizabeth II’s sexliv, skriven av författaren och societeten Lady Colin Campbell.

Bland annat ska drottningen ha en ”hälsosam” sexlust.

– Smaklöst och onödigt, säger hovexperten Jennie Bond till brittisk media.

Under fredagen släpptes en bok som säger sig avslöja detaljer om den 92-åriga brittiska drottningen Elizabeth II och prins Philips, 97, privatliv. Bland annat ska den som läser boken ”The Queen’s marriage”, översatt ”Drottningens äktenskap”, få en titt in i kungaparets sovrum.

Enligt boken ska drottningen ha en hälsosam sexlust.

Hennes make Prins Philip ska älska att omge sig med vackra kvinnor och flörtar gärna med dem, till och med med författarinnan själv. Men, han ska aldrig göra något olämpligt, utan hålla sig till oskyldiga kommentarer.

Bokens författarinna är Lady Colin Campbell, 68, brittisk societets- och tv-personlighet. Hon har tidigare skrivit tre böcker om den brittiska kungafamiljen, där ibland en om prinsessan Diana, ”Diana in private”, som klättrade upp på New York Times lista för bäst säljande böcker 1992.

Experterna rasar

Men journalister och hovexperter vänder sig nu emot Lady Colin Campells bok.

– Jag ser ingen anledning att diskutera drottningens sexliv. Det är smaklöst och onödigt, säger Jennie Bond, före detta hovexpert på BBC till nätmagasinet Express.co.uk.

– Jag har aldrig sett Lady Colin Campbell med en familjemedlem till kungafamiljen, säger Judy Wade till The sun, där hon själv arbetat som hovexpert i 17 år.

En talesperson på Buckingham Palace har sagt till Express.co.uk att de inte vill kommentera boken.

Ex-butler försvarar drottningen

Paul Burell, före detta butler till kungafamiljen, menar att vem som helst skulle kunna hitta på en historia som ”The Queen’s marriage”.

– Man kan bara vara ett sanningsenligt, pålitligt vittne till en sådan här historia om man har varit på plats. Det har inte Lady Colin Campbell varit, säger han till The Mirror.

Enligt Lady Colin Campbell har kungafamiljen vetat om att boken ska släppas ett tag.