Sexualbrott

Lärare åtalas för att ha sexofredat sin elev

Kvinnans ord i polisförhör: Det var kärlek

avKarl Enn Henricsson

Vid ett stort antal tillfällen misstänks den kvinnliga läraren ha sexofredat en tioårig elev genom att kyssa och beröra hans kropp.

Hon ska även ha skickat flera sex-sms till honom, enligt åtalet.

På Svenska kyrkans hemsida gjorde hon flera gånger digital avbön: ”Jag lovar att vara en bra människa”.

“Du kommer alltid vara min. Min älskling, min kärlek, min värld”, skrev den kvinnliga läraren till sin tioårige elev. Meddelandena blev fler och fler, och kvinnan började umgås allt oftare med pojken.

“Det var kärlek i sms:en”, berättade kvinnan för polisen.

Läraren: Det blev som en drog

Kvinnan hade arbetat som lärare under många år när hon fattade tycke för en pojke i mellanstadiet. Både andra elever och lärare reagerade.

“Det hela ledde till att ledningen tog ett samtal med NN och det beslutades att hon inte skulle tillbringa tid med honom efter skoltid och inte ha någon fysisk kontakt med honom. Trots detta så fortsatte NN på samma sätt”, berättade en kollega för polisen.

1 av 2 | Foto: POLISEN
Läraren ska ha sexuellt ofredat sin 10-åriga elev genom kyssar och beröring, enligt åtalet. Dessutom ska hon ha skickat flera sexsms till honom.

En annan kollega konfronterade läraren som då ska ha sagt ”min man vet att det är någon på jobbet men inte att det är en tioåring”. Hon berättade även att ”det blev som en drog... jag kunde inte sluta... det var hemskt”, har kollegan vittnat om.

Läraren har nu åtalats för sexuellt ofredande, vilket lokaltidningen Mitti har rapporterat om. Mellan augusti 2017 och maj 2018 ska hon vid ett stort antal tillfällen ha kysst och tagit på eleven, och även förmått honom att ta på hennes kropp. Dessutom ska ha hon ha skickat ett stort antal sms och meddelanden av “integritetskränkande och sexuell karaktär”, enligt åtalet.

1 av 3 | Foto: POLISEN
Ett av smsen som läraren skickat till den då 10-åriga eleven.

Digital avbön på kyrkans hemsida

Bland bevisningen finns meddelanden i pojkens mobiltelefon.

Dessutom finns meddelanden från Svenska Kyrkans webbsida – där läraren vid flera tillfällen ska ha gjort digital avbön. “Snälla gode Gud! Rädda mig. Rädda oss. Vad har jag gjort?! Jag lovar att aldrig mer göra något liknande. Jag lovar att vara en bra människa. Jag lovar”, hette det i mitten av maj 2018.

Dessutom pekar åklagaren på ett stort antal sökningar på bland annat “fängelse för hångla med minderårig” och “beroendeställning lärare elev”, som läraren ska ha gjort.

Kvinnan nekar till brott, enligt åtalet, och arbetar inte längre kvar på skolan. “Läraren fick lämna arbetsplatsen första skoldagen efter att informationen nådde tillförordnad rektor. Facklig överenskommelse ledde till att anställningen avslutades”, skriver skolans nuvarande rektor i ett mejl.

Rektorn skriver också:

“Händelsen är mycket allvarlig och upprörande och drabbade en av våra elever. Den här sortens händelser tar vi på väldigt stort allvar, och det som hänt är fruktansvärt”.

Aftonbladet har varit i kontakt med åklagaren och kvinnans advokat, men ingen av dem vill uttala sig.

ARTIKELN HANDLAR OM