Slumpmässiga knivattacker i London – fyra skadade

Publicerad 2019-03-31

Sedan i går kväll har fyra personer skadats i slumpmässiga knivattacker i norra London.

Polisen tror att dåden hänger samman och uppmanar allmänheten att vara vaksam.

– Vår hypotes är att den misstänkte mannen agerar ensam och att mentala problem är en faktor, säger Stuart Smillie vid polisen.

Polisen i norra London jagar en knivman som misstänks ha utfört fyra slumpmässiga attacker under det senaste dygnet.

Man uppmanar allmänheten i Edmonton-området att vara vaksam.

Polisen tror inte att attackerna är terror-relaterade.

– Vår hypotes är att den misstänkte mannen agerar ensam och att mentala problem är en faktor. Alla som han riktat sig mot har promenerat ensamma och han har kommit upp bakifrån utan förvarning, säger Stuart Smillie vid polisen i London i ett pressmeddelande.

Två av de knivhuggna, en 23-årig man och en kvinna i 45-årsåldern, vårdas för livshotande skador, enligt polisens pressmeddelande.

Enligt polisens signalement är den misstänkte knivmannen runt 190 cm lång och beskrivs vara smal. Den misstänkte ska vara mörkhyad och iklädd mörka kläder.

– En bild av den misstänkte kommer att delas ut så fort vi har en. Mitt råd till allmänheten i området där händelserna inträffat är att vara vaksam och att ringa 999 (larmnumret) om det är någon som stämmer in på signalementet som beter sig misstänksamt, säger Smillie.

En man greps vid 11-tiden lokal tid men det är oklart om det är samme man som ligger bakom knivattackerna, uppger polisen.

Följ ämnen i artikeln