”Supermamman” har 21 barn – varit gravid i 15 år

Publicerad 2018-11-11

Kan familjen Radford vara Storbritanniens största familj?

Paret Radford planerade att skaffa tre barn totalt. Riktigt så blev det inte. Paret fick nyss sitt 21:a barn och mamma Sue har nu varit gravid i nästan halva sitt liv.

– Ingen planerar väl att få 21 barn, säger maken Noel till the Sun.

I Morecambe, nordväst om London, bor ”The Radfords” som troligen är Storbritanniens största familj.

Sue och Noel Radford tänkte att de skulle skaffa sig ungefär tre barn men sätter stopp vid Bonnie, deras 21:a barn.

– Bonnie har gjort vår familj komplett nu, säger Noel till the Sun.

När familjens nya tillskott, Bonnie, togs hem från sjukhuset blev det många glädjerop, vilket inte är så svårt att tänka sig eftersom hon har 20 syskon som tävlar om hennes uppmärksamhet.

– Alla bråkade om den första kramen. Det var så fint att komma hem och se alla stå uppradade för att vänta, säger Sue till tidningen.

Gravid i 15 år

Sue var 14 år gammal när hon fick sitt första barn, i dag är hon 43 år. En stor del av hennes livstid har hon alltså spenderat som gravid. Men nu är det slut på det.

– Det kommer en tid då det tar slut och gravidkläderna kommer inom kort att hamna i soptunnan, säger Sue till tidningen.

”The Radfords – Storbritanniens största familj”

Den äldsta i syskonskaran är sonen Christopher som har hunnit fylla 30 år – och skaffa sig en 16 månaders gammal bebis. De två äldsta bor inte kvar i huset men resten av dem bor med mamma och pappa:

Chloe, 23, Jack, 21, Daniel, 19, Luke, 18, Millie, 17, Katie, 15, James, 14, Ellie, 13, Aimee, 12, Josh, 11, Max, 9, Tillie, 8, Oscar, 7, Casper, 6, Hallie, 3, Phoebe, 2, och Archie, 14 månader.

Alla desssa blir ”Radfordfamiljen” som kallar sig ”Storbritanniens största familj” på sin Instagram och sitt Youtubekonto. Där följs de av 84 000 människor som följer familjens liv och undrar hur alla får plats runt ett och samma frukostbord.

– Vissa människor bestämmer sig för att sätta stopp efter två-tre barn. Vi har satt stopp efter 21, säger Noel.

När den näst yngste sonen, Archie, föddes så sa paret samma sak. En av sjuksköterskorna skojade lite med att fråga om de syns igen nästa år.

Om parets babylycka håller i sig åter helt enkelt att se.

Följ ämnen i artikeln