Flera trafikolyckor – E4:an avstängd

Publicerad 2019-03-08

Strax före klockan 15 krockade två bilar vid södra infarten till Umeå. En person är förd till sjukhus med oklart skadeläge. Just nu håller man på och bärgar bilarna. En halvtimme blev det totalstopp på E4:an i höjd med Lövånger, då en lastbil tappat sitt släp som hamnade över vägen.

Det har varit flera olyckor i Västerbotten under fredagen. Först körde en personbil in i en annan strax söder om infarten till Umeå. Där en person fick föras till sjukhus.

– Vi är kvar på platsen och bärgningsarbetet är inlett. Just nu är ett av körfälten avstängt, men jag vet inte vilket. säger Peder Jonsson, polisens presstalesperson region Nord.

Vid 15:30 skedde en till olycka på E4:an, denna gång i höjd med Lövånger. En lastbil fick sladd och tappade släpet som hamnade tvärsöver båda körfälten.

Peder Jonsson säger att det trafikläget är besvärligt och han uppmanar folk till att tänka på hastigheten.

– Det snöar ymnigt, är spåriga vägbanor och jag har fått information om att det ska vara dålig sikt, det gäller att hålla avstånd och anpassa farten.

Vid 16:30 skedde ytterligare olyckor. Två lastbilar körde i diket, strax norr om Lövånger, hundra meter från varandra.

– Jag vet inte så mycket om det utan vi är på väg till platsen. De ska tydligen ha kört i diket på varsin sida om vägen, säger han.

Vid 17:30 var arbetet med att bärga personbilarna klart och en halvtimme senare var lastbilarna bärgade.

– Bärgningsarbetet är klart men det är fortfarande mycket halt på vägarna i länet. Vi uppmanar folk att köra försiktigt, säger Martina Ressner, presskommunikatör Trafikverket.

Följ ämnen i artikeln