Förbannade jävla skithelg

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-29

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Jag har slitit med Idol-uttagningarna de senaste veckorna och såg fram emot att ha en härlig helg. Helgen började i kärlekens tecken! Oj tror ni, vad härligt! Men det var det inte. Det var helt enkelt så att en kille som jag verkligen gillade och hade träffat ett par gånger, kom hem till mig, drog ut en köksstol och sa att vi borde ha ett kvartssamtal! Jaha, tänkte jag, here we go again! One more time!

Killen: ”Vi är väldigt olika. Jag är vattuman och du är våg. Vi kan inte ses mer!

Jag sa ingenting mer än: ”Jag vill röka!”

Det var den historien det. Jag börjar bli van vid att killar och jag tydligen inte är en bra kombination. När jag vaknade nästa morgon var jag ledsen och besviken men eftersom det gamla ordspråket säger att man inte ska sitta hemma och gräva ner sig i sina sorger när man mår dåligt, så bestämde jag mig för att gå ut med två väninnor. Jag kastade mig in i en taxi för att åka från Vasastan till Södermalm och vad händer? Taxijäveln smäller in i en annan bil! Det var väl inte direkt någon frontalkrock men tillräckligt för att taxichauffören skulle hyvla ur sig minst 1?000 könsord och sen slå händerna hårt i ratten och säga: ”Den jäveln ska få.” Och rusa ut ur bilen föra att sen försvinna in i den andra bilen i en timma. Där satt jag och tänkte på att jag blivit dumpad. Vilken timing!

När jag sen träffar mina väninnor på en restaurang är jag så upphetsad över allt som har hänt att jag håller på att koka över. Vi beställer ett par stora smaskiga champagne- och jordgubbsdrinkar och jag berättar hejvilt mina historier medan mina väninnor säger:

– Nej, men det kan inte vara sant!

Och:

– Oj, Oj, Oj?...

Servitören kommer för att leverera de smaskiga drinkarna men i stället för att ställa ner dem på bordet så häller han ut dem över oss. Där sitter vi fullkomligt indränkta i jordgubbschampagneklet! Min nya Gucci-väska är fullkomligt förstörd och liksom allt innehåll i den. Nu fullkomligt brister det för mig. Varpå servitören säger:

– Eeh, vill ni fortfarande ha era drinkar?

Jag börjar se svart.

– HA VÅRA DRINKAR?, vrålar jag. Du kan väl för fan be om ursäkt och var är chefen?!

Jag vill strypa den lilla räkan, jag vill straffa honom för allt jag råkat ut för inom loppet av 24 timmar. Stackars människa, det var tydligen hans första dag på jobbet sa chefen.

Kvällen blir skit, jag träffar killen ute och vi hälsar knappt på varandra. Jag blir förbannad och åker hem. När jag vaknar har jag fått så mycket mens att jag skulle behöva köra upp en rymdraket för att

stoppa den!

Vilken urhärlig helg!

Carolina Gynning

Följ ämnen i artikeln