Snart öppnar nya restaurangen i centrala Uppsala

Publicerad 2020-02-04

Mat med influenser av både Italien och USA, det är vad som väntar besökarna när Eat öppnar.

Planen var att öppna redan innan jul, men byggstrul gjorde att ägarna av den nya restaurangen fick skjuta fram premiären.

– Vi vill att besökarna ska få känslan av att dem sitter ute, säger Erik Reveco.

Egentligen var tanken att den nya restaurangen, som kommer att hålla till i delar av O'Learys lokaler i centrala Uppsala, skulle ha slagit upp portarna redan innan jul. Men problem med ombyggnaden satte käppar i hjulen.

– Vi har varit på gång i några månader. Men glaspartierna på fasaden behövde bytas ut. Men nu är det nära, vi kommer att öppna i slutet av februari, säger Erik Reveco som tillsammans med O'Learys-ägarna Michel Moussan och Nicklas Cederferm som ligger bakom den nya satsningen.

– När man har jobbat 10–12 år med franchising så känns det fantastiskt spännande att få göra något helt nytt från grunden. Det här är vårt eget lilla sidoprojekt.

Erik Reveco.

Internationell kompetens

Mat med influenser av både Italien och USA, det är vad som väntar besökarna när Eat öppnar i slutet av februari. Erik Reveco menar dock att den nya menyn ännu inte är helt spikad.

– Vi gjorde nyligen klart med våra nya köksmästare som vi tar hit från utlandet. Han kommer faktiskt redan i helgen, efter detta ska vi sätta oss ned med honom och sätta de sista pusselbitarna. Vi vill att han ska vara med och sätta menyn.

”Besökarna ska få känslan av att de sitter ute”

När Aftonbladet på måndagen besökte den nya restaurangen på måndagsförmiddagen var det mesta av inredningen på plats.

– Vi har försökt dela av lokalen i två sektioner. En matsalsdel och en sektion där besökarna ska få känslan av att de sitter ute. Det blir mycket grönska och ett träd i lokalen, säger Erik Reveco.

– Givetvis ska vi servera bra mat och dryck, men i vill komma bort lite från den stela känslan, det ska kännas avslappnat att komma hit.

Följ ämnen i artikeln