Storbrand hos läkemedelsföretag – igen

Publicerad 2024-05-22

Det brinner vid Novo Nordisk huvudkontor i Danmark.

Branden är den andra på en vecka.

Ingen ska ha kommits till skada.

För andra gången på en vecka brann det hos läkemedelsföretaget Novo Nordisk i Danmark, rapporterar danska Ekstrabladet. Vid 15–tiden är branden under kontroll.

– Vi häller vatten på det som brinner, men vi fokuserar också på att förhindra att branden sprider sig vidare, sa brandmannen Martin Kjærsgaard till tidningen vid 12-tiden.

Den här gången handlar det om en brand i en anläggning vid företagets huvudkontor i Köpenhamnsförorten Bagsværd. Dock drabbades själva huvudkontoret inte värst, utan en annan kontorsbyggnad i samma område. Förra gången brann det i en anläggning på västra Själland.

– Hela taket och tekniska golvet har gått förlorat, och större delen av byggnaden har fått stora skador, men vi har lyckats stoppa branden från att sprida sig, säger insatsledare Rasmus Storgaard vid 15-tiden.

Polis och räddningstjänst var på plats - räddningstjänsten med omkring 100 personer, enligt Ekstrabladet. Alla personer ska ha hunnit evakuerats och det finns inga rapporter om att någon har kommit till skada.

Företaget tillverkar bland annat diabetesläkemedlet Ozempic.

Polisen vill inte kommentera huruvida branden är anlagd då det är för tidigt att säga i nuläget. Danmarks P4 Trafik uppmanar att till att vara försiktig ute på vägarna, då det råder nedsatt sikt av den kraftiga rökutvecklingen.

Följ ämnen i artikeln