V-ilska efter Stefan Löfvens nya anklagelser

Publicerad 2021-06-28

När Stefan Löfven meddelade sin avgång som statsministern var det med nya hugg mot Vänsterpartiet som anklagades för att göra ”gemensam sak med högerkonservativa”.

Då reagerar vänstern.

”Ärligt talat Steffe, ni har ju gått de högerextrema och högerkonservativa till mötes under flera års tid i migrationspolitiken”, skriver tidigare V-toppen Rossana Dinamarca.

Tidigare statsministern Stefan Löfven har gång på gång upprepat sin kritik mot Vänsterpartiet, som han anser har lierat sig med de svenska högerpartierna för att fälla regeringen trots att man inte är överens om sakpolitiken.

Presskonferensen under vilken han avgick som statsminister var inget undantag. Stefan Löfven upprepade flera gånger att Vänsterpartiet varit med att avsätta honom, trots att Socialdemokraterna i Löfvens tycke motsvarat de krav som Vänsterpartiet hade kring marknadshyror.

”Ödmjukhet klädsamt”

Det har fått V-profiler att reagera.

”Den parlamentariska demokratins villkor är att en regering måste tolereras av riksdagen. Löfven försökte strunta i det. En smula ödmjukhet inför det hade varit klädsamt”, twittrar tidigare V-ledaren Jonas Sjöstedt.

Han fortsätter:

”Dessutom talar Löfven inte sanning om oberoende förhandlingar för parterna, de erbjöd en riggad förhandling.”

Vänsterpartiet själva är inne på samma spår.

”De enda vi har lierat oss med är hyresgästerna”‚ skriver partiet på Twitter.

Tidigare V-toppen Rossana Dinamarca kritiserar Stefan Löfven.

”Borde aldrig accepterat Löfven”

Tidigare riksdagsledamoten Rossana Dinamarca är ännu hårdare i sin kritik mot Löfven.

”Jag vet inte hur många gånger Löfven under dagens presskonferens fräst att vänstern har lierat sig med de högerextrema/högerkonservativa”, skriver hon på Facebook.

”Det är min bestämda uppfattning att V inte borde ha accepterat Löfven som statsminister just p.g.a. att V därmed skulle göra sig beroende av SD för att genomföra löftet om misstroende, men det är fan inte att liera sig”, fortsätter Vänsterpartiets tidigare vice ordförande.

Aftonbladet har utan framgång sökt Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar och tidigare partiledare Jonas Sjöstedt.

PODD Regeringskrisen – det händer nu

Aftonbladet Daily med My Rohwedder, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen