Polisanställd influencer gjorde krogreklam

Publicerad 2019-06-06

Kvinnan har i flera år gjort krogreklam som influencer på Instagram med över 20 000 följare på sitt konto, samtidigt som hon arbetar på Polisens rättsenhet, som bland annat är remissenhet när det gäller alkoholtillstånd och även  hanterar förordnanden för ordningsvakter.

En kvinna anställd vid Polisens rättsenhet i Malmö har som bisyssla att göra reklam för uteställen och krogar i Malmö som avdelningen jobbat med, rapporterar nyhetsbyrån Sirén.

Kvinnan har ett instagramkonto med över 20 000 följare och profilerar sig som influencer.

Rättsenheten hanterar bland annat polisens yttranden gällande utskänkningstillstånd. Enheten hanterar också förordnande för ordningsvakter.

Enligt det tillstånd kvinnan fått för sin bisyssla som influencer på Instagram framgår att hon inte får göra reklam för uteställen och restauranger som rättsenheten arbetar med. Trots det har hon lagt upp mängder med inlägg från uteställen i Malmö i flera års tid.

Kvinnan har enligt mejlkonversationer också erbjudit en rad namngivna anställda på rättsenheten bjudmiddagar och gratisbiljetter hos festarrangörer, restauranger och andra företag som har täta kontakter med rättsenheten.