Kongressen skippar riksrätt mot Trump

Uppdaterad 2019-07-18 | Publicerad 2019-07-17

Representanthuset har röstat för att bordlägga en resolution om att ställa president Donald Trump inför riksrätt.

Samma dag hålls en omröstning om att ställa justitieminister William Barr till svars för att ha undanhållit information.

Resolutionen om riksrätt, som lagts fram av Texasdemokraten Al Green, gick därmed inte till omröstning.

Kongressen röstade med siffrorna 332 mot 95 för att lägga frågan åt sidan.

Efter president Donald Trumps uttalanden om sina politiska motståndare med invandrarbakgrund har en resolution om att ställa honom inför riksrätt lagts fram i det amerikanska representanthuset. Arkivbild.

Green hänvisar i skrivelsen till den amerikanske presidentens senaste uttalanden om demokratiska ledamöter i representanthuset – uttalanden som har fördömts som rasistiska, rapporterar NBC News.

– President Donald Trumps rasistiska kommentarer har legitimerat, och ökat, rädsla och hat mot nya amerikaner och mot färgade människor, säger Green.

Representanthuset hade på tisdagen röstat igenom en resolution där Trumps uttalanden fördöms.

Kongressen röstar på onsdagen även om att ställa justitieminister William Barr till svars för att han undanhållit information om en omtvistad planerad fråga om medborgarskap i frågeformuläret för nästa års folkräkning. Trump gav nyligen upp sina försök att få med frågan.

Rättad: I en tidigare version av artikeln angavs felaktigt vilken gång i ordningen frågan om riksrätt behandlas i kongressen.

PODD: Aftonbladet Daily om antibiotikaresistens – ett av vår tids stora hot

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om antibiotikaresistens, och frågar oss vem som bär ansvar för en utveckling som på sikt kan leda till miljontals dödsfall.

Programledare: Marcus Ulvsand

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify