Moderaterna presenterar egen budgetmotion

avTT

Foto: Henrik Montgomery/TT
Moderaterna kommer under hösten att lägga en egen budgetmotion i riksdagen med satsningar på vård och polis, skriver Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson i en debattartikel. Arkivbild

Moderaterna kommer senare i höst att lägga en budgetmotion i riksdagen med inriktning på "fler poliser, bättre integration och mer tillgänglig sjukvård", skriver partiledaren Ulf Kristersson och ekonomisk-politiska talespersonen Elisabeth Svantesson i en debattartikel i Dagens industri.

Helst skulle de vilja lägga budgetmotionen tillsammans med hela Alliansen, men om det inte är möjligt går partiet ensamt fram med förslaget, skriver de. En av anledningarna är att övergångsregeringens budgetförslag, enligt Moderaterna, inte är så "fri från partipolitik" som det påstås.

"Även om finansdepartementets budgetproposition kommer att innehålla få nya politiska initiativ, så innebär den ändå en förlängning av rödgrön ekonomisk politik", skriver de två.

De framhåller att Moderaternas budgetmotion kommer att rymmas inom det finanspolitiska ramverket och att förslagen kommer att vara "tydliga och genomförbara" så att riksdagen kan ta ställning under beredningstiden som i år blir kortare än vanligt.

Elisabeth Svantesson håller under torsdagseftermiddagen ett presseminarium om Moderaternas budgetarbete.

Rättad: En tidigare version av denna text innehöll felaktigheter om M:s presseminarium.

ARTIKELN HANDLAR OM