Man anhållen – misstänkt för mord på kvinna i Surahammar

”Ett intensivt arbete som pågår”

Uppdaterad 2017-11-23 | Publicerad 2017-08-01

En kvinna i 55-årsåldern påträffades under tisdagen död i Surahammar. Hon misstänks ha attackerats med någon form av stickvapen.

En man har anhållits skäligen misstänkt för mord.

– Vi utesluter inte att det kan vara fler gärningsmän, säger Jonas Partheen vid polisen.

Polisen fick larm om händelsen strax efter lunchtid på tisdagen.

En kvinna attackerades av en man med stickvapen i Surahammar i Västmanland. Hon dog på platsen och polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi fick in ett samtal om att en kvinna blivit slagen och fallit till marken. När vi kommer dit kan vi konstaterar att hon är avliden. Vi vet att det funnits någon form av tillhygge eller stickvapen med, säger Jonas Partheen, presstalesperson vid polisen i Västmanland.

Något vapen har dock inte påträffats på platsen enligt polisen.

”Utesluter inte fler gärningsmän”

Polisen meddelade sent på tisdagskvällen att en man anhållits av jouråklagare skäligen misstänkt för mord.

– Det är ett arbete som har pågått med förhör och tekniska analyser som har lett fram till att åklagaren anhållit mannen, säger Jonas Partheen och fortsätter:

– Vi utesluter inte att det kan vara fler gärningsmän.

Polisen vill i nuläget inte kommentera vilken relation den nu anhållne mannen har till kvinnan.

Jonas Partheen vet inte hur den mordmisstänkte ställer sig till anklagelserna.

Containrar beslagtagna

Kvinnan attackerades ”i direkt anslutning” till en återvinningsstation. Polisen har transporterat bort containrarna för en teknisk undersökning.

Enligt Aftonbladets uppgifter är kvinnan i 55-årsåldern.

Stora resurser sattes in i jakten på gärningsmannen som flydde från platsen. Förutom flera patruller deltog hundar och helikopter i insatsen.

– Det är många poliser och ett intensivt arbete som pågått efter att det här skedde, säger Jonas Partheen.

Flera vittnen

Flera personer blev vittnen till händelsen och polisen hade ett signalement att jobba efter. Ett stort område spärrades av och kriminaltekniker genomförde en brottsplatsundersökning. Flera fynd gjordes på platsen.

Polisen inledde en så kallad särskild händelse för att kunna arbeta effektivare i jakten på den misstänkte gärningsmannen. Detta för att få tillgång till myndighetens alla resurser, kunna ta in extra personal samt korta beslutsvägarna.

– Vi har bland annat fått stöttning från Region Mitt.

Bil lämnade i hög hastighet

Kommunpolis Fredrik Borell uppger att polisen inte har någon klar teori om vad som hänt.

– Ett av få spår vi har är att en bil – en eller två bilar – har lämnat i hög hastighet. Det är en vittnesuppgift vi har. Och det är i riktning ut ur samhället, säger han.

Fredrik Borell påpekar att det är betydligt vanligare med våld inom relationer än utanför, men att inget i nuläget tyder på att någon ville kvinnan illa.

– Det är öppet än så länge. Just nu ligger det på utredningspersonalen att få fram så mycket som möjligt genom förhör, och vi väntar även på tekniska undersökningar.

Följ ämnen i artikeln