Bilden visar hur sliten brandmannen är – hyllas av dottern

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2018-07-26

Sara Olofsson, 24, hyllar sin pappa som är en av de deltidsbrandmän som kämpar mot skogsbränderna. Men när hon fick se en bild på honom blev hon orolig.

– Jag grät en skvätt när jag fick se den, jag såg hur sliten han var, säger Sara Olofsson.

Deltidsbrandmannen Håkan Olofsson, 50, har kämpat mot bränderna i Jämtland i en vecka och det har knappast blivit någon kvalitetssömn, skriver Expressen. I ett inlägg på Facebook skriver dottern Sara Olofsson, 24, att han sov sex timmar – mellan måndagen och torsdagen förra veckan. I inlägget har hon delat med sig av bilder för att visa hur hennes pappa ser ut “till vardags” och hur han såg ut efter släckningsarbetet.

– Den här veckan har varit tuff. Man blir ju orolig, säger Sara Olofsson.

Hyllar alla hjältar

Till vardags jobbar Håkan Olofsson på ett sågverk. Det är det som ligger till grund för dotterns oro.

– Först kör han truck och arbetar med farliga maskiner, sen åker han till branden. Och sen tillbaka till jobbet, säger Sara Olofsson och fortsätter:

– Man blir orolig för att det ska hända någon olycka.

Inlägget skrev hon för att visa upp hur kämpigt det kan vara för alla som arbetar med bränderna. Men också för att hylla alla hjältar.

Det den här mannen är inte bara en av hjältar som är där ute kämpar dygnet runt just nu för att rädda vårat älskade land utan han är även min pappa. Han är min hjälte på alla sett”, skriver hon på Facebook.

När hon nåddes av bilden på sin utarbetade och trötta pappa blev hon både glad och ledsen.

– Jag grät en skvätt när jag fick se den, jag såg hur sliten han var. Samtidigt blev jag glad för att han var okej, säger Sara Olofsson.

Följ ämnen i artikeln