Lejonet Mufasa stympades – och dödades av tjuvjägare

Publicerad 2018-10-07

Tjuvjägare i Sydafrika dödade fem lejon i ett reservat. Ett av lejonen, vid namn Mufasa, hittades med sitt ansikte och tassar stympade.

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att han inte levde när det hände, säger parkägaren Bronwyn Moss till The Independent.

Det var i måndags som tjuvjägare bröt sig in i Akwaaba Predator Park i Rustenburg och förgiftade och dödade fem lejon – ett av dem, lejonet Mufasa, blev dessutom stympad.

– Vi tror att de blev störda när de var i full färd att stympa honom. De måste ha sett säkerhetsvakterna komma, säger parkchefen Bronwyn Moss till The Independent.

Parkens säkerhetsvakter kontaktade henne vid halv ett på måndagsnatten och sa att det var något fel på lejonen. När hon kom till platsen var ett av lejonen död och en annan dog i hennes armar. Mufasa hittades med sitt ansikte och tassar stympade. Det är oklart om han levde eller inte när tjuvjägarna gav sig på honom 

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att han inte levde, säger Bronwyn Moss och fortsätter:

– Det finns olika spekulationer om varför någon skulle göra detta. Det kan vara troféjägare som vill sälja delar eller så kan det vara för att använda till traditionell medicin.

”Hjälp oss hitta dessa monster”

Nära parken hittades en väska innehållande fyra tassar. Polisen har nu inlett en förundersökning och DNA-testar tassarna för att de som de tillhör Mufasa. Samtidigt erbjuder parken en belöning på cirka 63 000 till den som kan ge dem någon information som kan ”leda dem till att fälla mördarna”.

Snälla, hjälp oss att hitta dessa monster så att vi kan ställa dem inför rätta”, skriver de på sin Facebooksida.

Enligt Bronwyn Moss försöker de öka medvetenheten om ökningen av tjuvjakt på lejon i Sydafrika. Efter att de skrev om Mufasa och de andra lejonens öde har folk världen över hört av sig.

– Världen har slutit upp bakom oss, säger hon.

Följ ämnen i artikeln