Varnade för antikrist – bjöds in till riksdagen av Julia Kronlid

Publicerad 2022-10-11

Frikyrkopredikanten Lars Enarson skrev till SD:s Julia Kronlid att det mångkulturella samhället och en ”invasion av invandrare” var en förberedelse för ”antikrists maktövertagande”.

Då bjöd hon in honom att föreläsa för SD:s riksdagsgrupp.

”Detta dokument ser mycket intressant ut”, skrev riksdagens andre vice talman som svar till predikanten.

När Julia Kronlid valdes till riksdagens andre vice talman lyftes återigen frågor om hennes omstridda inställning till evolutionsteorin och aborträtt.

Hon har i intervjuer nu uppgett att hon står bakom den svenska abortlagstiftningen, trots att hon tidigare ivrigt motionerat om att göra den mer restriktiv. Hon uppger också att hon inte längre ifrågasätter evolutionsteorin, vilket hon gjort i intervjuer tidigare.

Aftonbladet kan nu visa att Julia Kronlid tagit intryck av den kontroversiella frikyrkopredikanten och författaren Lars Enarson, och försökt påverka Sverigedemokraternas politik för att blidka frikyrkorörelsens åsiktsströmningar.

Sverigedemokraternas Julia Kronlid och Moderaternas partiledare Ulf Kristersson under valet av andre vice talman i riksdagen.

De båda fick kontakt redan i februari 2013 då Julia Kronlid var riksdagsledamot och engagerad i Israel-Palestina-frågan, då SD motsatte sig regeringens värdlandsavtal med Palestina som innebar palestinsk ambassadrepresentation i Stockholm. Lars Enarson hade då haft kontakt med Julia Kronlids kollegor på SD i Örebro, där hon tidigare varit aktiv.

”Varningsord för Sverige”

Några veckor senare började Kronlid och Enarson planera för en resa till Israel där Enarson, som sedan länge var bosatt i Jerusalem, kunde erbjuda ett brett kontaktnät.

En förfrågan gick ut till SD-organisationen.

Den 13 oktober 2013 skickade Lars Enarson ett dokument till Julia Kronlid med titeln ”Ett varningsord till Sverige”.

I dokumentet skriver Lars Enarson, som på Youtube omnämner sin ”profetiska röst”, att han morgonen 7 september vaknat upp med ett allvarligt varningsord till Sverige.

”Förberedelserna för antikrists maktövertagande sker med hast i Sverige genom finförande av ’det mångkulturella samhället’ utifrån en invasion av invandrare”, skrev frikyrkoprofeten.

”För att antikrist ska kunna upprätta sitt välde måste inte bara kärnfamiljen, som utgör samhällets yttersta grundval upplösas, utan även nationsgränserna suddas ut så långt det går. Båda dessa sker nu med hast i Sverige, dels genom en militant feminism med en påtvingad jämlikhetspolitik och dels genom införandet av det mångkulturella samhället. Både familjen och nationerna är skapade av Gud för att ge oss trygghet”, skrev Lars Enarson i dokumentet.

Lars Enarson driver bibelskolor på nätet och predikar på Youtube och i frikyrkor runt om i Sverige och på sin egen frikyrkorörelse Sverige 7:14 där han ber för Sveriges räddning som nation.

I mejlet till Kronlid uppgav Enarson att han avsåg att publicera sitt dokument under pseudonym.

Där skulle han uppmuntra väljare att rösta på SD.

”Ni som väljer att engagera er i KD eller andra partier behöver för demokratins skull ställa krav på era partier att de ändrar sin högfärdiga och odemokratiska inställning och börjar stödja SD i sakfrågor som är gemensamma i kampen mot det antikristiska maktövertagandet som nu pågår med rasande fart i Sverige”, skrev Enarson.

”Massinvandring och islamisering”

Enligt frikyrkoprofeten var SD:s politik den som närmst korrelerade med hans egna övertygelser.

”Vi behöver be för vårt land och vi behöver även ta vårt politiska ansvar och rösta utifrån riktlinjerna i Guds Ord”, propagerade han.

I dokumentet framgår med all önskvärd tydlighet att det är islam som Enarson ser som roten till det onda, då religionen omnämns vid 24 tillfällen i allt annat än goda ordalag.

”Det enda svenska politiska partiet som vågar stå upp mot det som nu sker i Sverige genom massinvandring och islamisering är Sverigedemokraterna”, står att läsa.

Han fick snart svar från Julia Kronlid som tyckte dokumentet ”ser mycket intressant ut”.

Bara två veckor senare, 29 oktober, bjöd Julia Kronlid in SD:s riksdagsgrupp till en föreläsning med Lars Enarson som sedan hölls 5 november.

Två dagar senare tackade han för möjligheten.

”Det var en stor glädje för mig att få träffa er och de andra hjältarna i SD som kom och lyssnade”, skrev han till Kronlid.

Sedan fortsatte korrespondensen mellan de båda för att styra upp Jerusalemresan mellan 9 och 12 februari.

Med på resan var främst representanter för SD i Örebro, men även från riksorganisationen medföljde toppnamn, bland andra Markus Wiechel och Per Söderlund, numera vice ordförande i skatteutskottet.

Lars Enarson fortsatte sedan att korrespondera med Julia Kronlid och andra SD-toppar under något års tid.

Väckts av gud tidigare

Inför valet 2018 fortsatte han propagera för SD och bad för att de skulle bli största parti.

– Det vore olyckligt om det här sharia-inspirerade islam börjar ta makt i Sverige. Inom några generationer kommer vi att ha ett land där majoriteten utgörs av muslimer. Med den friheten man ger dem så förstår vi vad det kommer att innebära, sa han till Expressen.

Numera driver han bibelskolor på nätet och predikar på Youtube och i frikyrkor runt om i Sverige och på sin egen frikyrkorörelse Sverige 7:14 där han ber för Sveriges räddning som nation.

I februari i år publicerade han ett poddavsnitt med namnet ”Antikrists diktatur” och utvecklade resonemanget om att det som sker nu i Sverige är en medveten strategi för att införa antikrists diktatur.

”Strategin kommer från djävulen ’som förleder hela världen’ (Upp 12:9) och verkställs genom dem som tjänar honom”, uppger Enarson.

Den självutnämnde profeten har även vid tidigare tillfällen enligt egen utsago väckts av gud.

– Guds ande talade till mig att Sverigedemokraterna är det enda politiska alternativet idag till den utveckling som nu pågår i Sverige, sa han enligt nättidningen Kit 2018.

Julia Kronlid vill inte ställa upp på en intervju kring kontakterna med Lars Enarson, men har lämnat en skriftlig kommentar:

”Lars Enarsson är känd för sitt engagemang för Israel, ett engagemang som partiet i mångt och mycket delar. Det var mot denna bakgrund som vi bjöd inom honom att föreläsa för gruppen, likaså är det bakgrunden till resan. I övrigt kommenterar jag inte Enarssons sätt att uttrycka sig i detta fall, det får stå för honom. Det är flera år sen jag hade kontakt med honom sist.”

Fotnot: Aftonbladet har utan framgång sökt Lars Enarson för en kommentar.

Följ ämnen i artikeln