Utsattes för inbrott – hissade upp tjuvarna med truck

Publicerad 2019-05-17

Vd:n tog saken i egna händer – och hissade upp tjuvarna.

När en butik i Jämjö utsattes för ett misstänkt inbrott agerade personalen snabbt. De hissade upp de misstänkta gärningsmännen i deras flyktbil med hjälp av två truckar och inväntade sedan polisen.

En butik i Jämjö i Karlskrona utsattes på fredagen för ett inbrottsförsök. Enligt 24Blekinge.se ska de två gärningsmännen ha tagit sig in i ett omklädningsrum och stulit saker. När de anställda upptäckte den obehöriga personen agerade de direkt. Vd:n Eric Ullström blockerade deras flyktbil med en truck. En annan truckförare kunde komma åt bilen från andra hållet.

– Vi hade sagt att vi skulle lyfta upp honom om vi fick tag i honom. Och det gjorde vi. Sen försökte de hoppa ut och då lyfte vi upp dem lite till. Sen fick de sitta där tills polisen kom, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Två personer omhändertagna

Strax efter klockan två var polisen klara på platsen och en anmälan ska upprättas om försök till stöld samt misstänkt narkotikabrott. En person medtogs för provtagning, misstänkt för narkotikabrott. Den andre omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.