Ytterligare en man anhållen för domkyrkokuppen

Publicerad 2019-02-10

En tredje man har anhållits misstänkt inblandning i domkyrkokuppen i Strängnäs.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grov stöld och greps undre lördagen.

Sedan tidigare är ytterligare två män misstänkta för inbladning.

Det var i tisdags som de stulna begravningsregalier från Strängnäs domkyrka återfanns i en grön soptunna ovanpå en bil på en parkering i Åkersberga, norr om Stockholm.

De stulna regalierna, två kronor och ett riksäpple, från kung Karl IX och drottning Kristina den äldres begravningar i början av 1600-talet har uppskattats till 65 miljoner kronor.

Två personer är sedan tidigare gripna misstänkta för inblandning i stölden och under söndagsmorgonen meddelade Åklagarmyndigheten att ytterligare en person anhållits.

Mannen, som varit anhållen i sin frånvaro sedan i fredags, greps under lördagen.

– Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, alltså delaktighet i själva stölden av regalierna. Förhör ska hållas med mannen så snart som möjligt, säger förundersökningsledaren Reena Devgun vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i ett pressmeddelande.

Den man som greps under torsdagen och anhölls begärdes under söndagsförmiddagen häktad, skäligen misstänkt för grovt häleri. Mannen är misstänkt för inblandning i återlämnandet av de värdefulla regalierna.

Även en 22-årig man står sedan tidigare åtalad för stölden.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln