Barnen försökte fylla poolen – då ryckte brandmännen in

avBabs Drougge

Foto: Charlotte Fire Station 18
Brandmännen ställde upp för barnen.

Trots att poolen var liten, skulle det krävas många turer fram och tillbaka för barnen, som bara hade små hinkar och kastruller att tillgå.

Brandmännens gulliga insats hyllas på sociala medier.

”Det blev skratt, leenden och ett minne för livet”, skriver brandstationen på Facebook.

Under rekordvarma maj blev svenska räddningstjänsten så pass bombarderad av förfrågningar att den kände sig nödgad att gå ut med beskedet: Nej, vi fyller inte upp din pool.

I amerikanska staden Charlotte i North Carolina verkar det dock vara annat ljud i skällan.

I alla fall under söndagen, när brandmännen vid Charlotte Fire Station 18 fick syn på ett gäng barn som kämpade med kastruller och hinkar för att fylla sin lilla plaskpool.

Station 18 är en kvartersstation fylld av brandmän och -kvinnor som verkligen bryr sig om familjerna de svurit att skydda”, så inleder brandstationen ett inlägg på Facebook, som fått stor spridning.

1 av 2 | Foto: Charlotte Fire Station 18

Brandmännen ställde villigt upp med brandslangen så att barnen, som firade en pojkes födelsedag, på nolltid kunde få sin efterlängtade svalka.

Den enkla men hjärtvärmande insatsen hyllas nu på sociala medier.

Det var en väldigt enkel uppgift för oss, som slutade med skratt, leenden, och ett minne för livet, för kvarterets ungar och för våra brandmän”, skriver brandstationen avslutningsvis i sitt inlägg.

Det händer när du ringer 112 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM