Polisens bild – efter besöket på två skolavslutningar

Publicerad 2018-06-15

I samband med skolavslutningarna är det många ungdomar som förtär alkoholhaltiga drycker. I veckan satte dock polisen stopp för drickandet när de beslagtog en mängd dryck.

Skolavslutningarna avlöser varandra en efter en och därmed även skolavslutningsfesterna där många ungdomar dricker alkohol.

I samband med firandet i torsdags har polisen i Östergötland beslagtagit alkoholhaltiga drycker vilket de delar med sig av på sin Facebooksida.

Är det någon som saknar sin alkohol? Vi har tagit en hel del alkohol i samband med skolavslutningen som saknar ägare. Hade du en väska i buskarna som har blivit tömd på alkoholhaltiga drycker hör av dig till oss”, inleder polisen Björn sitt inlägg.

Alkoholen på polisens bild ska vara från två skolavslutningsfester för ungdomar i åldrarna 15–18 år. De hoppas att de lyckats förhindra dem att bli utsatta för brott eller bli ”redlöst berusade”.

Polisen kom över en hel del alkohol.

Vill veta vem som köpt ut

Syftet med inlägget är att de vill information om vem som gett ungdomarna alkoholen.

Vi vill veta vem det är som inte bryr sig om konsekvenserna som kan blir när ungdomar dricker? Vem det är som struntar i om någon blir allvarligt misshandlad, utsatt för sexualbrott eller blir så berusad att hen inte kan ta hand om sig själv”.

Även på fredagen ska polisen besöka fester för att förhindra alkoholrelaterade brott. Några kanske tycker att de förstör, men den som är utsatt ser nog det på ett annat sätt, menar polisen.

Vill du lämna information om någon fest eller tipsa om vem som förser ungdomarna med alkohol så tar vi mer än gärna emot tips på 114 14”, avslutar polisen inlägget.

Följ ämnen i artikeln