Misstänkt mordförsök – offret spårlöst borta

Publicerad 2015-02-14

Polisen larmades till en lägenhet utanför Södertälje i går och en man i 25-årsåldern på adressen berättade att det varit bråk.

Nu har han anhållits misstänkt för mordförsök – men offret är spårlöst försvunnet.

Strax efter klockan 20 på fredagskvällen åkte polisen till en adress i Rönninge i Salems kommun.

– Vi blev tillkallad till den här adressen och när vi kommer fram påträffar vi en man i 25-årsåldern som vidimerade att det varit bråk på platsen, säger Eva Malm Eriksson, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

Offret har inte hittats

Hon berättar att uppgifter från mannen som fanns i lägenheten och andra omständigheter gjorde att polisen inledde en förundersökning gällande mordförsök.

Mannen i 25-årsåldern greps och har anhållits misstänkt för brottet.

Men offret är spårlöst försvunnet.

– Målsägande var inte kvar på platsen och honom har vi fortfarande inte påträffat trots ett omfattande sökarbete, säger Eva Malm Eriksson, som berättar att de har ett namn på offret.

Enligt uppgift till Aftonbladet har polisen bland annat sökt med hundar i området, kollat av med sjukhus och pejlat offrets mobil.

Hittills utan resultat.

Oklara omständigheter

Hur det misstänkta mordförsöket gått till är ännu inte helt klart.

Har något tillhygge använts?

– Eventuellt, det är också lite oklart i nuläget, säger Eva Malm Eriksson.

Hon berättar att det är en ”massa omständigheter som fortfarande inte är klara”, och att polisen nu är angelägna om att hitta offret.

– Vi fortsätter att eftersöka honom naturligtvis. Självklart vill vi komma i kontakt med honom, säger Eva Malm Eriksson.

Den aktuella lägenheten spärrades under gårdagskvällen av och polisen har genomfört en teknisk undersökning i lägenheten.

Enligt Aftonbladets fotograf på plats, P-O Sännås, jobbade teknikerna även utomhus, nedanför lägenheten.

Följ ämnen i artikeln