”Mamman och polisen kom samtidigt till villan”

Polisen berättar om utredningen mot Sala-pappan

avJonathan Jeppsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En pappa i Sala sköt först sina barn – och sedan sig själv.

Nu berättar polisen om utredningsarbetet kring morden – som nu går in i sitt slutskede.

– Polisen och mamman till barnen kom nästan samtidigt till villan, säger förundersökningsledare Peter Danielsson till Sala Allehanda.

Polisen går i dag ut med nya uppgifter kring morden i utanför Sala, där en pappa sköt ihjäl sina två små barn.

Efteråt sände pappan live på Facebook, där han erkände vad han gjort, innan han tog sitt eget liv.

– Polisen och mamman till barnen kom nästan samtidigt till villan. Mamman hade fått veta att något hänt men inte vad och var aldrig själv inne i huset. Anledningen att vi väljer att gå ut med just den här detaljen är att polisen vill stoppa envisa och felaktiga rykten som cirkulerar, säger Peter Danielsson, som är förundersökningsledare, till Sala Allehanda.

Ville vänta med förhöret

Han berättar att polisen sammanlagt har förhört ett 20-tal personer, alltifrån nära anhöriga till familjens vänner och grannar. Förhöret med mamman hölls dock ganska nyligen.

– Vi ville vänta med det av hänsyn till henne samt av polisiära skäl. Däremot har polisen inte haft något intresse att förhöra personer som såg filmen eftersom vi sett filmen själva, säger Peter Danielsson.

”Väldigt illa berörda”

Han berättar också att morden och pappans agerande satt djupa spår hos dem som jobbat med fallet.

– Många blev väldigt illa berörda av att barnen mördats och jag vet att det fanns anställda som stannade hemma efteråt även om jag inte kan säga att någon blev direkt sjukskriven. En sådan här hemsk sak är ju inte bara något man kommer att minnas under resten av sin karriär utan resten av sitt liv, säger Peter Danielsson till Sala Allehanda.

1 av 7
Mannen i 45-årsåldern är sedan tidigare ostraffad.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mord

Sala

Brott

AB Voice