19-årig man hittad död i vägkorsning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-07

I morse påträffades en livlös 19-åring i Skutskär.

Mannen hade tillbringat lördagskvällen på en stor ungdomsfest.

Tillställningen utrymdes av polis under natten och ungdomarna tvingades ut i kylan.

19-åringens kropp hittades i en snödriva i korsningen Björkvägen - Turkevägen i Skutskär, som ligger två mil söder om Gävle.

Polisen håller på med en teknisk undersökning på platsen, men man misstänker inget brott.

– 19-åringen bor själv i orten och han var troligen på väg hem under natten. Det har varit väldigt kallt och han kan ha frusit ihjäl, säger Christer Nordström, polisens presstalesman.

Enligt Nordström finns inga tecken på att mannen har utsatts för våld.

Stor ungdomsfest

Tidigare under kvällen hölls en stor fest på Folkets hus i Skutskär. Polisen avbröt festen eftersom ungdomarna var fler än lokalen tillät.

Festdeltagarna, som kan ha varit upp emot 500 personer i en lokal avsedd för 300, kördes ut i kylan och fick ta sig hem på egen hand.

Polisen misstänker att 19-åringen var med på festen. Misstanken bekräftas av en av 19-åringens vänner som Aftonbladet talat med.

– Det är väldigt tragiskt. Han hade inte långt kvar hem, säger vännen till Aftonbladet.

Sökte eter ungdomar

Polisens presstalesman Christer Nordström säger till Aftonbladet att de inte vet i vilket skede 19-åringen lämnade festen.

– Vi har inte gjort något fel som jag bedömer det. Tvärtom ansträngde sig polisen för att inga ungdomar skulle lämnas utomhus.

Flera patruller, varav en hundpatrull, höll under natten utkik efter ungdomar i området.

Tre personer frös ihjäl

19-åringen kan vara den tredje personen i Uppsala län i helgen som frusit ihjäl, enligt polisen. Igår eftermiddag hittades en död 57-årig kvinna i Gamla Uppsala, och imorse påträffades en avliden 48-årig kvinna i Gimo.

– Det har varit kallt i hela länet och vi utesluter inte att kylan ligger bakom även de här två dödsfallen, säger Christer Nordström.

Vet du
mer?