Peter Madsen misshandlad i fängelset

Uppdaterad 2018-08-13 | Publicerad 2018-08-10

Peter Madsen har blivit misshandlad i fängelset.

En 18-årig medfånge ska ha attackerat och slagit Kim Walls mördare, enligt dansk media.

– Det är en skada i ansiktet som följd av våldet, säger polisinspektören Kim Kliver.

Det är i dag ett år sedan journalisten Kim Wall från Trelleborg gick ombord på en ubåt tillsammans med den danske uppfinnaren Peter Madsen – som sedan skulle mörda henne.

Då skriver dansk media att Madsen, 47, som avtjänar ett livstidsstraff för mordet, har blivit attackerad och misshandlad i fängelset.

Polisinspektören Kim Kliver vid Sydsjälland och Lilland Falsters polis bekräftar för Ekstrabladet att en 47-årig fånge under onsdagen blivit överfallen av en 18-årig intagen, som gripits för våld.

– Vid överfallet har det utövats våld, och det är en skada i ansiktet som följd av våldet, säger Kliver till Ekstrabladet.

En rad av attacker

Den danska tidningen har fått uppgifter om att den 47-årige fången är Peter Madsen.

Enligt polisinspektören har det inte använts något tillhygge i attacken på Storström Fängelse, där Madsen avtjänar sitt livstidsstraff.

Fängelset har nyligen drabbats av ett antal attacker mellan intagna, men dessa har kopplats till gänget Loyal To Familia, skriver Folketidende.

– Men denna gång är det inte tal om något gängrelaterat, säger en polis i Nyköbing till tidningen.

Advokaten bekräftar

Polisen vill inte gå närmre in på bakgrunden till överfallet men enligt Folketidende ska det ha uppstått ett bråk mellan fångarna.

Madsens advokat Betina Hald Engmark bekräftar att det var han som blivit attackerad.

”Jag har precis pratat med min klient och jag kan bekräfta att han blev överfallen i går (onsdag)”, skriver hon i ett sms till BT.

”Han har det efter omständigheter ok”.

Peter Madsen misshandlad i fängelset.