Efter attacken – polisen har gripit knivmannen

avMagnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Polisen
Samtliga tre misstänkta gärningspersoner har gripits av polisen.

Nu är han fast. Polisen har gripit den tredje och sista gärningspersonen, den så kallade knivmannen, efter attacken på Burger King för snart två veckor sedan.

– Han överlämnade sig själv till polisen, säger Stefan Hamnstedt, inspektör vid polisen i Uppsala.

På torsdagen kunde Aftonbladet rapportera om att den tredje gärningspersonen, som misstänks vara den som ska ha knivhuggigt de två männen i ryggen på Burger King den 8 februari, blivit anhållen i sin utevaro.

Nu är mannen gripen.

– Han är gripen, förhörd och sitter nu anhållen i väntan på att åklagaren förhoppningsvis ska begära honom häktad, säger Stefan Hamnstedt, inspektör vid polisen i Uppsala.

Hur gick gripandet till?
– Han kom in själv vid 16-tiden igår (onsdag), tillsammans med sin advokat, och överlämnade sig.

Vad kan du säga om den här mannen?
– Det är en väldigt ung man, född 2000, som också förekommer i andra brott. Så mycket kan jag säga. Han är alltså inte okänd för oss. Men mer än så kan jag inte säga, han förhörs just i detta nu.

De knivhuggna inte allvarligt skadade

De båda männen som knivhöggs i ryggen ska inte ha blivit allvarligt skadade, men fördes ändå med ambulans till sjukhuset.

Enligt Jonas Eronen, polisens presstalesperson, var det bara tur att knivattacken inte slutade med en katastrof.

– Jag skulle säga att det var enbart var tur att ingen dog den här gången, med tanke på att de höggs i ryggen är det extremt farligt, berättade Jonas Eronen för Aftonbladet i samband med att Aftonbladet valde att släppa bilderna från överfallet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM