Uppgifter till media: Skjutne mannen i Malmö hade tre pass

Sköts av polisen efter hotfullt beteende

avSara Milstead

Mannen som uppträdde hotfullt på Centralstationen i Malmö och sköts av polis är EU-medborgare, uppger källor till Kvällsposten.

Mannen är inte helt identifierad, men handlingar pekar på att han kommer från Italien.

Mannen ska vara 44 år gammal och kom enligt Kvällsposten till Sverige våren 2018. Senare under sommaren fick han ett svenskt personnummer. Mannen ska ha uppgett sitt namn för polisen, men det är ännu inte helt fastställt vem den mannen är. Därför har NOA, polisens Nationella avdelning, fått i uppgift att göra efterforskningar kring 44-mannens identitet.

1 av 4 | Foto: ANDREAS HILLERGREN
Polisen hårdbevakar publika platser efter skottdramat.

Enligt uppgifter till Kvällsposten hade mannen tre pass, är bosatt i Malmö och skriven på en adress till en lägenhet som han antas ha hyrt i andra hand.

44-åringen sköts i benen vid gripandet på grund av sitt hotfulla beteende. Enligt vittnen ska han ha uppträtt på ett sådant sätt att de känt sig tvingade att larma polis.

Mannen anhölls under måndagen misstänkt för grovt olaga hot. När polisen skulle gripa mannen skrek han att han hade skjutvapen och sprängmedel i de två väskor han bar med sig, han ska ha talat engelska.

Polisen som avlossade skotten ska ha uppgett att han gjorde det i självförsvar. Han kommer nu att utredas internt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

AB Voice