Rejält tillskott av restauranger

Publicerad 2020-02-29

Som en del av den nya matsatsningen Umami-district i Emporia kommer köpcentret öppna 13 nya restauranger under 2020.

Redan på torsdag är det premiär för de första fyra.

Malmös foodies kommer ha en del att välja på nästa vecka då The Arena, Umami-district slår upp portarna på köpcentret Emporia i Hyllie. De fyra nya restauranger är den första etappen av tre under under året. De andra två, The Garden och The Square är planerade att öppna under hösten och vintern.

Jou San Asian Street Food

De kantonesiska orden dim sum översätts till ”vidrör hjärtat” och symboliserar de enkla och smakrika rätterna du väljer med hjärtat. Hos Jou San Asian Street Food njuter du av moderna tolkningar av asiatiska rätter, som den traditionella kinesiska rätten dim sum som består av fyllda degknyten som ångas eller friteras. På äkta kinesiskt vis serveras rätterna i bambulådor och med nybryggt te till. 

Seven Burger

Syndigt goda hamburgare, gjorda på färskmalen hängmörad ungkalv som serveras i ett nybakat briochebröd från St. Jakobs stenugnsbageri. Hamburgerrestaurangen Seven Burgers använder bara de bästa råvarorna och lagar all sin mat utan tillsatser och konserveringsmedel. Här finns också klassiska tillbehör som pommes frites, sweet potatoes och Louisiana hot wings. Den som är sugen på något sött kan se fram emot amerikanska pannkakor och milkshakes gjorda på Ben & Jerry’s goda glass. Självklart finns även en barnmeny – lika goda burgare, fast i en storlek mindre.

Thai Pad

Galangrot, vitlök, chili och ingefära utgör basen i det thailändska köket. Men hetta är inte allt. Lika viktig är syran från lime och sältan från fisksås. Thai Pad serverar autentiska thailändska rätter, med favoriter som Tom Yum-soppa, gryta gjord på röd curry och pad thai. Till barnen finns de mindre kryddiga favoriterna chicken satay och nudelwok.

Dhaba Indian Street Food

Längs motorvägarna i Indiens mångmiljonstäder hittas du Dhabas – enklare hål i väggen-restauranger som serverar rustika rätter på tallrikar gjorda av rostfritt stål. Nu har en modern Dhaba kommit till Emporia. Välj bland kryddiga indiska smårätter och plocka ihop en alldeles egen smakupplevelse från menyn. Den kryddiga hettan dämpas med en svalkande mangolassi och nygräddade naanbröd.

Följ ämnen i artikeln