Susanne, 58, kammade hem miljonvinsten

Sjukskrivna undersköterskan: ”Aldrig kunnat unna mig”

Publicerad 2020-05-19

Susanne Johansson, 58, tog hem miljonen.

En påfrestande vardag har gjort att Susanne Johansson, 58, fått vända på varje krona.

I dag är hon sjukskriven på grund av diskbråck – men söndagens oväntade miljonvinst förhöjde tillvaron.

– Jag har nog inte riktigt förstått det än, säger Susanne Johansson.

Söndagsristessen gjorde sig påmind och Susanne Johansson, 58, i Mora bestämde sig för att köpa två digitala Bingolotter. Det händer då och då att Susanne spelar Bingolotto men hon är inte en ihärdig spelare.

Själva lotterna i sig gav inga vinster men vid ett moment där alla kan ringa in för att spela på ett lyckohjul hade Susanne turen på sin sida, rapporterar Dalarnas Tidningar.

– Plötsligt sa en människa i luren att jag skulle knappa in lottnumret. Sedan ringde de från ett dolt nummer och berättade att det var från Bingolotto. ”Du skämtar”, var mitt svar, säger Susanne Johansson till Aftonbladet.

Spelmomentet ”Hjulia”. Bild tagen vid ett annat tillfälle.

Tv-bilden frös fast

Men sanningen var att Susanne fick spela på hjulet under ledning av Lotta Engberg.

– Jag såg att hon ställde sig vid hjulet och min puls gick upp i 300. Hon snurrade på hjulet men tv-bilden frös. Jag såg ingenting, säger Susanne.

Inget rörde sig på skärmen. Men ljudet från lyckohjulets flärpar hördes och Susanne sa ”stopp”. Då stannade hjulet på högsta vinsten: 500 000 kronor. Tack vare Susannes dubbellott landade summan i stället på 1 000 000 kronor.

– Herregud, tänkte jag. Det var en helt magisk upplevelse, säger Susanne.

Hur känns det nu, några dagar efter?

– Jag har inte haft tid att smälta det. Det har varit fullt pådrag från alla håll. Ett par hundra personer har gratulerat mig och jag har svarat på det. Jag har problem med diskbråck så värken har tagit ner stämningen lite. Jag har inte kunnat glädjas fullt ut. Men i dag är jag piggare, säger Susanne.

Hoppas på pension vid 63

Till vardags jobbar hon som undersköterska men sedan slutet på mars har hon varit sjukskriven. Nu hoppas hon på en tidig pension.

– Ja, vad ska jag göra egentligen för vinsten egentligen? Jag ska göra något roligt med mina barn. Jag är ensamstående och har två handikappade barn så det är en ganska påfrestande vardag. Jag har aldrig kunnat unna mig, jag har fått vända på varje krona. Den lilla bufferten jag hade försvann när jag blev sjukskriven.

– Jag har alltid drömt om att pensionera mig vid 63, men jag har ju både lån och en låg pension. Den drömmen har alltid funnits där och nu kanske det går, säger Susanne Johansson.