Kallt och blött – sedan kommer värmen tillbaka

Publicerad 2019-07-04

Regn, kyla och ett tätt molntäcke. Så ser helgen ut i stora delar av Sverige.

Men i nästa vecka kan sommaren göra comeback, enligt Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Det har varit en kall vecka i hela landet, med temperaturer på omkring 15 grader, moln och regnskurar.

Framåt helgen så ser det ut att bli varmare i söder och på västkusten, men i mellersta och norra Sverige stannar det mesta av den kalla luften kvar, enligt Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Regn och kyla väntas inför helgen.

Den rådande brandrisken i mellersta och södra Sverige ser samtidigt ut att sjunka och försvinna nästan helt, på grund av kraftiga regn på sina håll. I Stockholmsområdet kan det falla drygt åtta millimeter regn under fredagsdygnet, men det ska inte finnas någon risk för översvämningar.

– Under fredagen och lördagen ser det ut att bli mulet och regnigt med omkring 18 grader. Det är inga jättemängder även om det faller över större delarna av landet, säger Erik Rindeskär till Aftonbladet TV.

– Vi kommer behöva att dras med det här lågtrycksvädret och den lite kallare luften till åtminstone mitten på nästa vecka. Sedan är läget lite osäkert.

Nästa vecka ska solen återvända.

Solen och värmen ser ut att återvända

Enligt torsdagens prognos så ser det ut som om de gråa skyarna spricker upp någon gång under tisdagskvällen.

Samtidigt väntas temperaturerna stiga över hela landet.

– På onsdag så ser värmen ut att komma tillbaka. Det handlar inte om några extrema temperaturer, men vi kommer tillbaka över tjugogradersstrecket, uppemot 25 plusgrader framåt nästa helg, säger Erik Rindeskär.

ANNONS