Räddade barn från balkong – hyllas som hjälte

Uppdaterad 2018-05-30 | Publicerad 2018-05-28

Papperslöse Mamoudou Gassama, 22, från Mali hyllas över hela Frankrike efter sin insats vid en nödsituation i Paris. Genom att klättra upp för fasaden kunde han rädda ett barn som hängde ut från balkongen. Nu ska Gassama hyllas av presidenten Emmanuel Macron.

Den 22-årige maliern Mamoudou Gassama såg ett litet barn hänga hjälplöst från räcket på en balkong i Paris – och fasadklättrade de fyra våningarna för att rädda fyraåringen. Nu hyllas han som hjälte i franska medier.

Gassama, som är papperslös, var på väg för att se Champions League-finalen tillsammans med en vän. Plötsligt fick han syn på en folkmassa som ropade och pekade upp mot balkongen. 22-åringen – som uppenbarligen besitter en imponerande armstyrka – sprang över gatan och hävde sig upp längs husväggen, balkong för balkong. Sedan räddade han barnet, en scen som spridits som en löpeld i sociala medier.

– Det är första gången jag pratar med journalister, och det är första gången jag ser mig själv i en video på Facebook, säger han i en intervju med tidningen Le Parisien.

Barnets pappa, som var ute och handlade, riskerar nu fängelse och dryga böter för att ha försummat sitt ansvar som förälder.

Följ ämnen i artikeln