Jag vet hur man gör någon intresserad

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-13

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Jag menar inte att dissa konkurrerande gratistidningar, men det kom ett mail till Christers relationsråd:

”Hej min vänner i etern.

Häromdagen plockade jag upp en Metro på väg till mitt jobb. På framsidan stod det med stora inbjudande bokstäver att man kunde läsa ”Metros flörtskola som lär dig signalerna”. Hett! Såklart vill man ju veta hur man ska gå tillväga för att snärja sig en go glad kille i höst. Men, kära vänner. Det här var tipsen:

Så flirtar du med män: Le och ”råka” tappa något. Han skyndar att hjälpa om han är intresserad. Snurra håret lekfullt när ni pratar. Blinka. Men bara en gång. Visa hud. Släng med håret eller lägg huvudet på sned.

Så flirtar du med kvinnor:

Visa intresse. Lyssna och be henne berätta mer. Säg hennes namn när ni pratar så signalerar du att hon är speciell. Någon som ler mot dig flera gånger under en kväll är kanske intresserad. Ögonkontakt.

Va! Vad är det här? Är det bara jag som tycker det verkar helt retarderat?

Hälsningar Johanna i Göteborg.”

Men herregud, jag håller med Johanna, var fasen har man lyckats rota fram denna ”flirtskola”? Vad heter killen som frågat sin farfar om råd? Var det utförsäljning på 40-talsmagasin på vägen till jobbet?

Har någon frågat Doktor Phils fru och sen direktöversatt? Var det ingen som korrekturläste? Hade alla magsjuka? Vad hände egentligen på Metros redaktion den där dagen?

Annars vet jag hur man gör för att få någon intresserad, även tv-program, särskilt Bingolotto. I min förra krönika skrev jag på glad gubbe: ”För att min mamma spelar Bingolotto varje vecka ...” och på sur gubbe: ”... utan lott”.

Uppenbarligen har jag grovt underskattat Punkt SE:s genomslags­kraft, för det dröjde inte länge förrän jag kontaktades av Bingolottos trevliga producent som ville veta vad min mamma heter. Ing-Marie, svarade jag.

Sen ringde självaste Richard Olsson (som för övrigt just blivit singel, börjat träna och får fler beundrarbrev än nånsin från damer mellan 25 och 75) upp min mamma Ing-Marie i direktsändning, samtidigt som han höll min krönika i handen.

Min Punkt SE-krönika i en snygg kändishand i direktsändning!

– Har du någon lott i dag? frågade den charmige programledaren.

Mamma klarade samtalet galant, men efteråt var hon chockad. Inför söndagens sändning har det hela eskalerat än mer: Jag, för min del, har fått en förfrågan att komma till Bingolottostudion, för mammas del väntar kamerauppbåd hemma i vardagsrummet (om hon inte fegar ur) hon har även fått tio lotter till sig och sina väninnor att spela med.

– Du måste sluta skriva om mig, du vet inte vad du ställer till med, jag är inte van vid sånt här! sa hon i går, så egentligen borde jag inte skrivit det här. Förlåt mamma, men det är så kul.

Kitty Jutbring

Följ ämnen i artikeln