Polis bröt sig in i lägenhet – anmäls av barnfamilj

Uppdaterad 2019-11-20 | Publicerad 2019-11-19

Familjen hamnade i ett chockartat tillstånd när de tidigt på morgonen väcktes av polis.

Polisens insatsstyrka slog till med full kraft - och dragna vapen.

I lägenheten bodde dock bara en barnfamilj.

Nu har familjen valt att JO-anmäla polisen.

I början av november slog polisen till mot flera organiserade brottslingar i Malmö. Vid en insats på Rosengård fanns det dock ingen brottsling i lägenheten, utan bara en förvirrad småbarnsfamilj.

Polisen slog till mot den lägenhet där man trodde att en man misstänkt för grovt narkotikabrott och vapenbrott bodde. Det visade sig dock att den misstänkte mannen var hyresvärd och inte hyresgäst.

Riktade gevär mot kvinnan

I lägenheten, som enligt modern stormades av en insatsstyrka på tio man, bodde istället ett gift par tillsammans med sin dotter på åtta månader.

Då familjen är folkbokförda på adressen har de nu anmält polisen till justitieombudsmannen (JO).

Enligt den anmälan som skickats in ska flera poliser ha riktat gevär mot kvinnan och hennes dotter. Därefter ska man ha gått vidare med att söka igenom lägenheten och fråga ut familjen om mannen man letade efter.

Flera häktades samma dag

Mamman vittnar i anmälan om att hennes dotter till följd av händelsen lider av mardrömmar medan hon själv inte vill bo kvar i lägenheten längre, utan har börjat leta efter ett nytt boende.

I den JO-anmälan som skickats in meddelar familjen att de kräver full ersättning och skadestånd för det drama som de utsattes för.

Den insats som polisen genomförde under dagen ledde till att flera män häktades för grovt vapenbrott alternativt grovt narkotikabrott.