Skansen vidtar åtgärder efter krokodilattack

Britta Kramsjö/TT

Uppdaterad 2019-08-22 | Publicerad 2019-08-21

En man blev biten av en krokodil i Skansenakvariet. Arkivbild.

En man blev biten av en krokodil när han skulle hålla tal under en privat fest på Skansenakvariet.

Akvariet vidtar nu åtgärder för att något liknande inte ska hända igen.

– Det handlar om skyddsbarriären som är där inne, vi tittar på den. Det som inte kan hända hände ju, då måste vi se till att det inte alls kan hända, säger Yvonne Borg Nordlind, marknads- och kommunikationschef vid Skansen, till TT.

Mannen, som är i 75-årsåldern, blev biten i armen av en krokodil på Skansenakvariet på tisdagskvällen. Olyckan inträffade under en privat fest i akvariet.

– Han har haft sin arm på fel sida skyddsglaset och då blivit biten av en av krokodilerna, sade Mikael Pettersson, befäl vid Stockholmspolisens ledningscentral, till TT på tisdagen.

Mannen hade klättrat upp på en del av anläggningen som ligger intill skyddsglaset för att hålla ett tal till gästerna. Han stod med ryggen mot krokodilerna och sträckte en arm bakåt över skyddsbarriären då krokodilen bet honom, enligt Skansen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Läget är stabilt, uppger Karolinska sjukhusets presstjänst.

Skansenakvariet vidtar nu åtgärder för att något liknande inte ska hända igen.

– Det är jättetragiskt och helt förfärligt, det får ju inte ske. Det känns hemskt och vi ser allvarligt på det, säger Yvonne Borg Nordlind.

Polisen har hållit förhör med vittnen och personal på Skansenakvariet och ska även förhöra mannen för att utreda om något brott begåtts i samband med krokodilbettet.