Svensk student saknas i Australien

Publicerad 2023-01-19

En svensk student är försvunnen utanför Sydney.

Myndigheterna befarar att han tappat greppet och fallit ned i havet under en klättertur.

Sedan i går pågår en stor sökinsats efter den 20-årige mannen.

En man i 20-årsåldern har försvunnit utanför Sydney i Australien, det rapporterar australiska medier. Han ska ha klättrat med några vänner i nationalpark.

– Han klättrade på en klippvägg och vi tror att det var en omarkerad klätterled. Han har helt enkelt fallit av misstag, sa polisen i New South Wales tidigare idag.

Efter att han klättrat ned längs bergväggen ska han ha tappat greppet ungefär sju meter upp längs bergsväggen och fallit ned i havet, rapporterar australiska medier.

Polisen söker i vattnet

Polisen påbörjade en sökning under gårdagen men lyckades inte hitta mannen. Polis och räddningstjänst har skickat ut helikoptrar, båtar och dykare och fortsätter sökandet under dagen.

– Under de senaste 24 timmarna har sjön varit ganska svår, särskilt längs kusten. Det har gjort att vi inte kunnat sända ut alla enheter, men vi fortsätter eftersökningen, sa polisen på torsdagsförmiddagen.

20-åringen reste till Australien förra året på ett studentvisum och hade arbetat som bartender sedan dess, skriver australiska medier.

UD medvetna om fallet

Utrikesdepartementets presstjänst svarar via mejl att de är medvetna om att en svensk medborgare saknas i Australien.

”UD har fått kännedom om att en svensk man i tjugoårsåldern, hemmahörande i Götaland, är rapporterad saknad i Australien. Anhöriga är underrättade. UD står i kontakt med myndigheter i Australien.”

Följ ämnen i artikeln