Stan smälter i värmen

Publicerad 2017-06-26

Som att stoppa in huvudet i en ugn.

Så beskriver boende i den amerikanska staten Arizona känslan av den pågående värmeböljan, där temperaturen på vissa håll nått nästan 50 grader.

Nu sprids bilder på en smältande stad på sociala medier.

Värmeböljan har plågat Arizona-borna i flera veckor.

I nationalparken med det passande namnet i närliggande Death Valley nåddes förra veckan temperaturen 52,8 grader. I staden Tuscon låg den på 47,2 grader – tre dagar i sträck.

– Om du någonsin har öppnat en ugn och böjt ner huvudet för att ta ut något, och du känner den där värmen slå mot dig. Det är precis så det känns, som att gå in i en ugn, säger Moneesh Bhow, chef för akutenheten på Banner University Medical Center i Phoenix till New York Times.

Värme dödar flest

Han har de senaste veckorna tagit emot en ström av patienter med värmeskador, med allt från hudutslag till stroke. Det finns ännu ingen officiell statistik över dödsfall, men värme har dödat fler amerikaner de senaste 30 åren än något annat väderfenomen:

Samtidigt har fler än 130 flyg ställts in på grund av värmen.

Sociala medier fylls nu av bilder på brevlådor och växter som smälter – och människornas kamp för att hantera värmen. Kolla själv på hastaggen #ArizonaHeat.

You already know whats going on in Arizona
https://t.co/Pztyd03Vx3
Our current situation! #ArizonaHeat
https://t.co/dXNI6z8Yvf
It's so hot in Phoenix, the new @JasonIsbell record was delivered today and sat in the mailbox for only an hour, an…
https://t.co/29hrvb5z43

Följ ämnen i artikeln