Misstänkt mördare i Oslo förhörd i dag

Publicerad 2011-11-07

”Han blev förtvivlad”

21-åringen som är misstänkt för att ha knivmördat en av sina vänner, och skadat en annan allvarligt fick i dag veta att han dödat sin kompis.

– Det var ett tungt besked och den misstänkte blev väldigt förtvivlad, säger Harald Stabell, 21-åringens advokat, till VG Nett.

Polisen har i dag för första gången sedan det brutala mordet i Oslo natten till den 30 oktober kunnat förhöra den misstänkte 21-åringen.

Greps på gården

Han hittades svårt skadad i bara kalsongerna på en innergård och medgav då att han knivskurit två andra män. Den ena av dem, Andreas Nilstad, dog. Den andra skadades allvarligt och vårdas fortfarande på sjukhus.

21-åringen greps på gården, men har sedan dess vårdats på sjukhus för sina skador. Han har inte varit i skick att förhöras.

Första förhöret i dag

Nu har han kopplats bort från respiratorn, och polisen har kunnat genomföra ett första förhör.

Innan förhöret fick 21-åringens advokat, Harald Stabell träffa honom.

– Jag berättade bland annat för honom om konsekvenserna, att en är död och en svårt skadad. Det var ett tungt besked och den misstänkte blev väldigt förtvivlad, säger Stabell till VG Nett.

På grund av mannens tillstånd hölls det endast ett kort förhör på sjukhuset, men enligt Stabell svarade 21-åringen på polisens frågor.

– Föröret höll på i en kvart, men jag vill inte säga något om vad som blev sagt. Den allvarligt skadade måste också förhöras innan vi kan få en bättre bild av vad som hände, säger Stabell till VG Nett.

21-åringen minns inte mycket av vad som hände natten till den 30 oktober.

– Han kan inte berätta så mycket om händelsen. Han berättade kort om det han minns, säger Stabell till NRK.