Hästen kollapsade mitt på gatan – dog

Publicerad 2018-05-22

Hästen Tristón kollapsade mitt på en gatan i Las Palmas och dog. Efter att polisen twittrat ut en bild på händelsen rasar djurvänner.

Det var förra veckan på måndagsförmiddagen som en häst vid namn Tristón, som drog en vagn, kollapsade mitt i ett turiststråk i Las Palmas på Gran Canaria och dog. Polisen i Las Palmas delade med sig av bilden på händelsen på sin Twitter där de meddelade  att de stängt av den trafikerade gatan.

Hästen kollapsade mitt på gatan.

Enligt uppgifter till den spanska tidningen La Provincia ska hästen, som knappt fyllt tio år, dött av en hjärtattack. Nu rasar bland annat spanska djurrättsorganisationer mot turistattraktionen. De uppmanar turister att avstå denna typ av turer, vilket flera spanska medier rapporterat om.

Denna typ av häst-och-vagn-turer drog igång i staden igen efter några års paus, trots protester. Men man införde riktlinjer för detta som sa att man endast fick köra vid vissa tillfällen och under ”gynnsamma förhållanden”.

Även i Sverige har händelsen väckt arga reaktioner eget att Djurens Rätt skrev om händelsen på sin Facebooksida.

Åk inte hästskjuts, rid inte på åsna eller kamel, besök ej djurparker och låt dig inte fotograferas med ett infångat djur. Du har ett val”‚ skriver en person som har reagerat.

Häst kollapsade i New York

Det är inte första gången som denna typ av händelse uppmärksammas. Förra året kollapsade en häst utanför Central Park i New York. Även den hästen hade dragit en vagn längs gatorna och incidenten väckte debatt om förbud mot häst-och-vagn-transporterna. Denna häst överlevde dock och en vecka senare var den tillbaka i arbete.

– Han är helt oskadad och mår hur bra som helst, sa Christina Hansen, som är talesperson för häst-och-vagn-industrins intresseorganisation, om det inträffade.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln