Larm om brand på kafferosteri

avChristoffer Nilsson, Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

Under torsdagseftermiddagen började svart rök stiga från kaffeskrapan i Karlstad.

Polis och räddningstjänst var snabb på plats och kunde konstatera att det brann på taket.

– Vi vet inte hur pass stora skador det blivit på fastigheten, säger Magnus Lundqvist, brandingenjör på räddningstjänsten i Karlstad.

Bilder från centrala Karlstad visade strax innan klockan 15 hur svart rök steg från taket till Löfbergs kafferosteri, den så kallade kaffeskrapan.

Foto: Privat
Det brinner på taket på Löfbergs i Karlstad.

– Det jag kan se är att vi har en brand i centrala Karlstad och det slår ut lågor från en byggnad enligt larmet, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson.

Omfattningen var till en början oklar. Men räddningstjänsten på plats kunde strax efter klockan 15 lokalisera branden till taket.

– Det är takpapp som brinner. Det blev en kraftig rökutveckling. Det kan lätt bli så när den typen av material fattar eld, säger Magnus Lundqvist på räddningstjänsten.

Tidigare under dagen, runt klockan 13.30, gick ett automatlarm i kafferosteriet. Enligt räddningstjänsten hade det brunnit i ventilationssystemet, men den eldsvådan släcktes snabbt. Det troliga är dock att glödande partiklar från den första branden spreds sig via ventilationssystemet upp till taket, där det alltså började brinna igen. 

Såg branden från fönstret

Emil Svensson arbetar i ett kontorshus precis intill. Han kände hur det började lukta konstigt, tittade ut och såg röken som vällde ut från kaffeskrapans tak.

– Det är fullt med rökdykare på taket, och många brandbilar och poliser på plats nu, säger han. 

Under kontroll

Vid 16.30 ansågs branden vara helt under kontroll.

– Vi är kvar på platsen och härleder nu branden bakåt och ser till att allt är släckt ordentligt. Men allt är under kontroll. Vi vet inte hur pass stora skador det blivit på fastigheten, det får vi utreda senare, säger Magnus Lundqvist.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Karlstad

Löfbergs

Bränder